Најновије

АБАЗОВИЋ: Смена Ђукановића логичан след догађаја

Председник Владе Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је у суботу да је смена председника Црне Горе Мила Ђукановића логичан след догађаја и да Ђукановић више не може да узурпира власт. Са друге стране, председник Црне Горе Мило Ђукановић сматра да је одржавање превремених парламентарних избора једини могући сценарио за излазак из актуелне политичке кризе у тој земљи и каже да постоји могућност да се обнови иницијатива за скраћење мандата Скупштини.

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

"Ми треба да делегитимишемо његову позицију ако он настави да упорно одбија да да мандат. Мој апел је да изаберемо четворо судија Уставног суда, одблокирамо тај процес и да сачекамо у ових месец дана да се расплете овај галиматијас. Уколико Ђукановић повуче неки радикалан потез, онда он легитимише и нас да као парламентарна већина реагујемо", рекао је Абазовић, за Прва ТВ.

Он је додао да мандат председника траје још шест месеци, а парламента још две године и да Ђукановић не може из те позиције делегитимисати парламент, преносе подгорички медији.

"Ми ћемо одговорити ако покуша. Док год нас је 41, све је ОК. Док год имамо Владу, па и у техничком мандату. Ђукановић је у офанзиви и због тога та реторика. Ускоро ће председнички избори", казао је Абазовић.

Како је навео лидер УРА, да је Ђукановић хтео да послуша савете, одавно би био пензионисан, а његова тренутна политика води до краха.

Абазовић је истакао да је очекивано да Ђукановић даје изјаве о њему да је руски и српски агент и да такве изјаве углавном дају људи који су на крају политичке каријере.

"Ја нећу рећи да иза Ђукановића стоје супер силе већ да иза њега стоји организовани криминал. Ђукановићу не остаје ништа друго него да своју политичку братију брани оптужујући друге да нападају државне интересе. Свакако, ми ћемо наставити и сузбијаћемо све нелегалне активности у Црној Гори, чувајући њен интерес, а Ђукановић и екипа се у томе више не могу препознати", казао је Абазовић.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА