Најновије

ДОДИК: Веома је значајно што је Кина на страни српског народа

Додик је изразио своју захвалност што је Кина, која је стална чланица Савета безбедности, још 2016. године била заједно са Русијом против резолуције о Сребреници.

Председник Републике Српске Милорад Додик је изјавио да је покушај да се на дневни ред Генералне скупштине Уједињених нација стави резолуција о Сребреници политичка ствар која долази са Запада, док политичко Сарајево жели кроз ту резолуцију да "опере" своју нечисту савест, измишљајући лажи и подвале.

"Када читате резолуцију видите, да се тражи да земље чланице УН-а у свој образовни програм потенцирају догађај у самој Сребреници", истакао је Додик за РТРС.

Додик је изразио своју захвалност што је Кина, која је стална чланица Савета безбедности, још 2016. године била заједно са Русијом против резолуције.

"Веома је значајно што је Кина на страни српског народа, а уз то и Русија. Америка, Британија и Немачка се још понашају као хегемон, док се Кина, упркос томе што има велику стратешку моћ, не понаша као хегемон", навео је  Додик.

Према његовим речима Кина има веома велико искуство у спољној политици.

"Треба знати да је Кина деценијама била у некој врсти изолације, да је издигла свију економију у задњих 10 година, да је заједно са Русијом и Бразилом формирала БРИКС који се сада удвостручио", додао је председник РС.

Додик је у Београду присуствовао свечаном ручку у част председника Кине Си Ђинпинга и његове супруге Пенг Лијуан који је приредио председник Србије Александар Вучић.

ЈЕЗИВА РЕКЛАМА КОЈА СЕ ВРТИ У ЦЕЛОЈ УКРАЈИНИ: Траже се радници на овој позицији (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА