Најновије

Американци узвраћају Русима: Направили најмоћнији разарач на свету! (ВИДЕО)

ВАШИНГТОН- Капетан ће уз помоћ преносивих радних станица моћи да управља бродом са било код места. Бродом, који поседује футуристички топ који помоћу електромагнетних шина испаљује пројектиле брзином од 8.000 километара на час!
Тест оружја (Фото: Јутјуб)

Тест оружја (Фото: Јутјуб)

Невидљиви разарач америчке ратне морнарице под називом “Зумвалт ДДГ-1000″ који је поринут прошле године, када је и крштен по чувеном адмиралу Елму Зумвалту (заправо, читава ова класа разарача се зове Зумвалт), је ратни брод који се може назвати “швајцарским ножем” у својој категорији пошто ће се користити за све живо што можете да замислите. Једино не може да лети, мада није далеко ни од тога. Да би био невидљив, односно стелт, направљен је са доста оштрих углова и од материјала који има способност да упија радио-таласе. Дугачак је око 185 метара, али се захваљујући овој напредној технологији на радарима појављује као мали рибарски бродић. Поседује сонар “Raytheon’s Integrated Undersea Warfare”, софистицирану гарнитуру сензора којом се брани од подморница и подводних топреда. На њему, свим главним инжињерским и системима наоружања може да се управља са било ког дела брода, уз помоћ преносивих радних станица. Иначе, његов заповедник је капетан Џејмс Кирк, а обожаватељи Звезданих стаза ће знати зашто то спомињемо. Све је аутоматизовано, од система за складиштење до система за пуњење оружја. Због тога постоји посада од само 158 људи, што је двоструко мање од других бродова сличне величине. Његово наоружање, што је уосталом и најбитнија ствар за један ратни брод, последња је реч технике. Шта више, могло би се рећи да је у питању будућа реч технике пошто је при крају тестирање футуристичког монтажног топа који испаљује пројектиле брзином од 8.000 км/х (ОК!!!) уз помоћ електромагнетних шина, а имаће и ласерски топ који ће се користити за уништавање беспилотних летелица. На њему ће се налазити и четири до пет хеликоптера, у зависности од класе која се изабере.
Прочитајте још:КАДИРОВ: Нисам слуга шејтана, него ПутинаНЕБОЈША ЈЕВРИЋ: У Русију мораш веровати
Многа од његових својстава првобитно су развијена у склопу програма ДД21 (“разарач 21. века”), након чега се кренуло са развојем програма ДДГ-1000. Најбољу понуду на расписаном тендеру дало је предузеће “Генерал Дyнамикс” које је 2008. године почело са градњом. У току ове године завршиће се сва тестирања и наредне године ће брод бити у потпуности оперативан. Иначе, адмирал Елмо Расел Зумвалт је био најмлађи заповедник америчке ратне морнарице у историји који је одиграо једну од битнијих улога у историји њихове војске током Вијетнамског рата с обзиром да је реформисао кадровску политику не би ли унапредио живот на пловилима и смањио расне тензије. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА