Најновије

"РАША ТУДЕЈ" УКАЗУЈЕ НА ЗАПАДНУ ДВОЛИЧНОСТ: Сузе за Брисел, а за Пакистан?

МОСКВА - Светски лидери брзо су реаговали након терористичких напада у Бриселу, осудивши терористе и њихов чин. Масакр у Лахореу није изазвао исту реакцију, пише РТ.

Да ли су западне жртве вредније од других (Фото: Јутјуб)

Како пише "Раша тудеј", боје пакистанске заставе нису светлеле западним престоницама у недељу увече после више од 70 жртви, углавном жена и деце, које су страдале на Ускрс у терористичком напада на хришћане.

САД су своју осуду злочина у Пакистану изразиле речима портпарола Савета за националну безбедност Неда Прајса.

Канадски премијер Џастин Трудо, француски председник Франсоа Оланд, руско Министарство спољних послова и председнички кандидат САД Берни Сандерс изразили су солидарност са жртвама у Пакистану, али већина светских лидера није рекла много.

Активисткиња из Пакистана Малала Јусафзаи која је преживела терористички напад 2009. године и у свом саопштењу поводом најновијег напада у Пакистану написала је, између осталог, "сваки живот је драгоцен и треба га поштовати и штитити".

На друштвеним мрежама провлачи се питање зашто је изостао израз "Je suis Pakistan" и скреће се пажња на недостатак саосећања са жртвама у Лахореу у односу на страдале у Паризу и Бриселу. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА