Најновије

Амери купили највећи разарач на свету, чека се одговор Руса! (ВИДЕО)

Америчка морнарица преузела је USS Zumwalt, највећи, најскупљи и технички најнапреднији челични разарач на свету. Дуг је 186 метара, тежак 15.700 тона, 50 пута га је теже детектовати на радару и има најнапредније оружје.

Челични разарач USS Zumwalt (Фото: Јутјуб)

Први је из нове генерације разарача, а Генерал Dynamics, компанија са којом је Морнарица потписала уговор, предала га је посади на тестирање. Брод ће почети да се користи у октобру у Балтимору, а до тада ће капетан Џејмс Кирк и посада тестирати његове напредне системе.
"Посада Zumwalt тренирала је месецима како би се припремила за овај дан", рекао је капетан, додајући да посада броји 143 члана.
Разарач има угаони, оштар облик и зато га је 50 пута теже детектовати на радару, напаја се струјом коју производе турбине сличне онима на Боингу 777, а ново оружје је направљено за мете удаљене скоро 160 километара.
С обзиром да Русија у последње време остварује војне успехе и да се све више позиционира као сила у свету, остаје да видимо како ће реаговати на најновије унапређење војне моћи свог највећег ривала. Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА