Најновије

ВУЧИЋ: Дијалог се наставља, у недељу са Тачијем у Бриселу

Председник Србије Александар Вучић потврдио је да је добио позив за наставак дијалога са Приштином и да ће у недељу доћи до његовог сусрета са Хашимом Тачијем.

Вучић (Фото: Јутјуб)

"Добио сам званичан позив и Делегација Србије ће свакако ићи. Од петка ће бити присутна у Бриселу на, за медије мање атрактивном, састанку, а у недељу ће доћи до мог сусрета са Хашимом Тачијем", рекао је Александар Вучић новинарима.

Председник Србије је нагласио да није важно колико ће састанци да трају. То је, каже, техничко питање.

Прецизирао је да Србија нема никакве предуслове.

"Србија никада није постављала услове за дијалог. Увек смо били спремни за дијалог, који ће почети у петак. Видећемо да ли ће се он продужити и на понедељак, пошто је постојала таква идеја, јер се у понедељак одржава међувладина конференција", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара после сусрета са српском децом из Хрватске.

Рекао je да није оптимиста, нити песимиста, и да је посао државне делегације да штити интересе нашег народа. 

Онима који говоре да треба да се поштују неки други споразуми, Вучић је поручио да морају да прочитају општи споразум о енергетици из 2013. године, који не говори о ономе што би они желели.

"То је генерални споразум. Чак и за њега је потребна имплементација Заједнице српских општина. Молим их да прочитају што су сами потписивали и парафирали, да не говоре глупости", поручио је албанским политичарима са Косова.

Вучић је рекао да је то, што они говоре, међутим ситница на коју се човек навикне, и да се он труди да их прећути, да не реагује на сваку глупост.

Србија дошла у посед тајног документа из Приштине, откривен списак земаља које лобирају за независност Косова. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Србија је земља снажних институција и безбедносних снага

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА