Најновије

Пољопривредна удружења прихватила понуду Владе Србије, од 19 часова вечерас обустављају се блокаде

Пољопривредна удружења прихватила су понуду Владе Србије и од 19 часова вечерас блокаде би требало да буду завршене, рекао је за Драган Клеут из Савеза удружења пољопривредника Баната.

„Удружења су се већинском одлуком договорила да прихвате ту понуду Владе Србије“, рекао је Клеут.

Он је истакао да би од вечерас од 19 часова блокаде пољопривредника требало да буду званично завршене.

Клеут је открио и детаље договора пољопривредника и Владе Србије.

Што се тиче ратарства, Клеут је навео да су се договорили да се изврши доплата субвенција по хектару, односно 18.000 динара ове године на ранијих 9.000 по хектару.

„Договорили смо да се ове године не плати пола накнаде за одводњавање, а да се од следеће године та обавеза наплате одводњавања пољопривредницима укине“, рекао је Клеут.

Он је истакао и да је договорено да се од следеће године у аграрни буџет Србије уврсти „плави дизел“, односно регресирано гориво за пољопривреднике.

Пољопривредници су данас на састанку у Влади Србије који је почео у девет часова, а од исхода тог састанка зависиће и наставак протеста који се већ пет дана одржавају у више градова Србије.

Протести су јуче одржани у Суботици, Новом Саду, Зрењанину, Панчеву, али и у Мачви, као и Шумадији, одакле су пољопривредници тракторима кренули ка Великој Плани и даље Пожаревцу.

Они су тада поручили да их не интересују усмена обећања нити оно што су поједини договарали са председником Србије Александром Вучићем.

Подсећамо, Влада Србије прихватила је део захтева пољопривредника уредбом донетом 18. маја, међутим они су рекли да ће остати на улицама до потпуног испуњења захтева.

"Залужни је у критичном стању, налази се на клиници у Кијеву"

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА