Најновије

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ТВРДЕ: Украјина пронашла начин да нападне Москву и друге територије Русије

Украјински програмери су створили ракете дугог домета, које им омогућавају да нападну европски део Русије. Ово преноси лист Гардијан.

„Кијев је развио јуришни дрон са запањујућим дометом од 1.000 км. Крајем прошлог месеца, украјински војник је изјавио да је ово оружје већ коришћено против руске војске“, пише аутор чланка. Он је додао, да ако је ово оружје већ коришћено против Руске Федерације, то значи да је већи део европског дела Русије сада на дохват руке.

Напомиње се, да Украјина производи оружје без помоћи својих савезника. Осим тога, украјинске власти не обавештавају увек Запад о одређеним врстама ризичних војних операција, пре њихових извођења. „Запад би могао да покуша да их одврати од извршења, пошто је Украјина претходно била под притиском да одустане од неких удара“, пише публикација.

У чланку се такође наводи, да је администрација америчког председника Џоа Бајдена изјавила, да се плаши директног војног сукоба са Русијом, и да се плаши нуклеарне ескалације. Стога су Сједињене Државе одбиле да испоруче Украјини муницију дугог домета, која би Кијеву омогућила директан удар на Русију.

Министарство одбране Руске Федерације потврдило је информацију, да су Оружане снаге Украјине покушале да изврше саботажу у две руске ваздухопловне базе: „Дјагилево“ у Рјазању и „Енгелс“ у Саратовској области.

Раније су Сједињене Државе одбиле да испоруче Украјини ракетне системе „АТАCMS“, чији би домет био довољан за напад на Русију.

Борбе код Авдејевке: 2. бригада ЛНР уништава положаје и милитанте оружаних снага Украјине пред Јаковљевком (ВИДЕО)

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА