Најновије

ДУЉАЈ ПРЕД ДЕРБИ: Видим да и комшије сада пажљиво ћуте, не дају јаке изјаве! Ако Салдања не буде играо, играће…

Почиње ситно одбројавање до 172. вечитог дербија у коме ће копља да укрсте Црвена звезда и Партизан. Своја очекивања пред највећи меч српског фудбала изнео је тренер црно-белих Игор Дуљај.

Он је спортски на почетку свог излагања честитао рођендане СД Црвена звезда и СД Војводина. Рекао је да му је драго што чује да за сутрашњу утакмицу влада велико интересовање.

– Прво морам да кажем нешто поводом тишине која је била седам дана у Хумској. Честитам Звезди и Војводини рођендан. Желим им пуно успеха, јер ако они буду бољи, онда ће и Партизан морати да буде бољи. Није дерби пресудна утакмица, она доноси само три бода. Остаје у оптицају још 42 бода. У граду влада велико интересовање за утакмицу и то ми је драго, али ово није пресудна утакмица – почео је Игор Дуљај.

Новинаре је занимало мишљење шефа стручног штаба Партизана о Владану Милојевићу који се зимус уместо Барака Бахара вратио на “Маракану”.

– Велико искуство, миран и стручан човек. Сада играју организовано, имају јаку одбрану. Донео је оно што треба Звезди, а то је дисциплина. Имаће велику подршку својих навијача, “делије” праве сјајну атмосферу. Хвала на подршци навијача Партизана, они чине нашу снагу. Биће у великом броју на стадиону и то нас радује. Хвала им од срца што чине за нашу екипу.

ЕВРОПСКА КАРТА ЈЕ НА ДОХВАТ РУКЕ

Игор Дуљај је потом поручио да није гледао двобој из децембра и да види да су у Звезди сада доста пажљивији.

– Нисам гледао тај меч. Гледао сам само голове. То су две различите утакмице. Видим да су претходних седам дана и наше комшије исто ћутале. Доста су пажљиви, нису давали јаке изјаве које су мотивисале наше момке у децембру. Дужи низ година Партизан није осетио сласт победе на “Маракани”, видећемо… Биће то другачија утакмица од претходне – искрен је био Дуљај.

Партизан кад год је победио на “Маракани” касније је био шампион. Ево шта је о томе рекао стратег “парног ваљка”:

– Нисам се бавио том анализом, ја не обећавам титуле, само сам логично размишљао да нам треба европска карта. Тако сам усмерио екипу, само размишљамо о следећој утакмици. Европска карта нам је на дохват руке. Желим само да све проткене у реду и миру. Стасавају нове генерације и желим да покупе најбоље од играча и нас. Да буде фер-плеј, победиће онај ко буде имао више среће, жеље и мотива.

Пожелео је Игор Дуљај брз опоравак бисеру Црвене звезде – Владимиру Лучићу.

– Тешко да можемо да изненадимо једни друге. Жао ми је што многи неће моћи да одиграју ту утакмицу. Данас ћу да одредим како ће да игра. Још не знам да ли ће Салдања и Света (Марковић) моћи да играју. Имам слатке муке. Знам и да Звезда има своје проблеме. Желим Лучићу од срца да се опорави, да време ради за њега. Знам шта за сваког игача значи дерби. Ипак, ја морам да гледам само свој тим.

Игор Дуљај је потом открио како се он осећа дан пред 172. вечити дерби.

– Смирен сам. Не читам штампу, не гледам телевизију. Немам притисак. Нисам ни играчима ништа специјално рекао, добиће задатке пред почетак утакмице. Желим своју мирноћу да пренсем на играче.

СВАКИ ПЛАН БИ БРЗО МОГАО ДА ПАДНЕ У ВОДУ

Самед Баждар би могао да почне утакмицу против Црвене звезде. То ће да зависи од здравственог стања Матеуса Салдање.

– Драго ми је што се спомиње Бажадар. Рекао ми је на припремама да жели да се фокусира само на фудбал, има велики потенцијал који мора да искористи. Сви смо ту заједно да му помогнемо. Ако не игра Салдања почеће Баждар, то нећу да кријем.

Младом штоперу Бојану Ковачевићу није ништа рекао.

– Просто не желим да му стварам притисак. Рекао сам му да играо као и до сада.

План постоји, али је питање колико два тима могу да га се држе.

– То је специфична утакмица, имамо неки план и стратегију, али неко може да да или прими неки брз гол и све пада у воду. Имате пун стадион којои ће вас натерати да нападате или да се браните. Ми имамо план и циљ, желимо што више голова да дамо, примамо голове јер сви желе да учествују у нападу, фудбал се игра због голова, дужност је да публика оде задовољна са стадиона. Ко ће да победи показаће сутрашњи дан – рекао је Дуљај.

О судији и суђењу није желео да прича.

– Не желим да коментаришем ко суди. Волео бих да се сутра не прича о судији, већ само о головима и лепој атмосфери на стадиону – закључио је Дуљај.

ХАОС У УКРАЈИНИ: Украјина за две године изгубила 200 (пот)пуковника - нема података о погибији њених генерала

Извор: Maxbetsport.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА