Најновије

КУВАНО ВИНО ПО РЕЦЕПТУ ЏЕЈМИЈА ОЛИВЕРА! Питко је и укусно, а од зачина ће вам мирисати цела кућа!

Кувано вино један је одимељих напитака током хладних зимских дана. Постоје различити начини припреме, а добра вест је што можете да комбинујете зачине које пожелите.

Кувано вино (Фото: pixabay. com)

Познати британски кувар Џејми Оливер саветује да исцедите сок клементине и лимете, додате штап ваниле и ловоров лист, помешате са вином, загрејете и уживате! Он сматра да је његова верзија куваног вина попут Божића у чаши који се не сме пропустити.

- То је предивно славље свих божићних зачина попут звездастог аниса, цимета и мускантног орашчића. Ако имате неки зачин који обожавате, а није нужно зимски, слободно се поиграјте са укусима јер нећете погрешити - саветује Џејми Оливер.

Састојци:

2 боце црног вина,

2 клементине,

лимета,

300 г шећера,

6 клинчића,

штапић цимета,

штап ваниле,

3 ловорова листа,

мускантни орашчић,

2 звездаста аниса

Припрема: 

Сипајте у лонац шећер, кору и сок лимете и клементина. Додајте све зачине. Залијте с онолико вина да прекрије шећер и кувајте док смеса не постане сирупаста. Након десетак минута додајте остатак вина.

Слободно експериментишите са укусима

Да се са зачинима у куваном вину може експериментисати, слаже се и позната британска куварица Нигела Ловсон. У лонац с црним вином обвезно додајте поморанџу, цимет, звездасти анис, мед, али и шољицу јакога црног чаја и мало тамног рума. Нигела сматра да на овај начин кувано вино добије посебан укус.

Рецепт за необични чоколадни чизкејк који се не пече прочитајте ОВДЕ.

Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА