Најновије

МАСКЕ НИСУ ДОВОЉНЕ: Значи, и очи су угрожене?! Па како сад то?

Доктор Ентони Фаучи, водећи амерички стручњак за заразне болести, рекао је да ношење визира или наочара уз маску за лице пружа бољу заштиту од вируса.

Маска (Фото: Синхуа)

- Теоретски, требало би да заштитите све мукозне површине (очи, нос, уста). Стога, ако имате наочаре или визир, требало би да их користите - рекао је Фаучи у интервјуу за Еј-Би-Си њуз.

Центри за контролу и превенцију болести већ препоручују ношење маске за лице у јавности, која прекрива нос и уста, али напомињу да вирус може уц́и и кроз очи.

Фаучи је препоручио наочаре за оне који желе "савршену заштиту" од ковида 19, али признаје да то није "универзална препорука", јер људи маску лако могу да набаве или сашију, што није случај са наочарима и визирима.

Фаучи је рекао да охрабрује људе да приме вакцину против сезонског грипа и да се нада да ће маске за лице штитити како од грипа, тако и од вируса корона, пренео је Еј-Би-Си.

Нису се сви одушевили идејом обавезног ношења ковид наочара. Кажу да им је довољно напорно и ношење маски. Неки су на друштвеним мрежама прогнозирали да је следећи корак скафандер или живот у некаквом балону, наводи "Маркет воч".

Прочитајте ОВДЕ    шта каже др Кон.

Извор: Медији/Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА