Најновије

ШОКАНТНЕ ВЕСТИ ИЗ АУСТРАЛИЈЕ! Није могло горе, ово је велики ударац за Србина?

Постоји могућност да Аустралијан опен не буде одржан идуће године. Власти у Аустралији су забраниле улазак странаца у земљу и напуштање континента својим држављанима све до 2022. године! То значи да ни спортисти неће моћи да улазе у Аустралију, али ни да тенисери и тенисерке који се такмиче под њеном заставом неће моћи да је напусте.

Ђоковић (Фото: Синхуа)

Ово прети да се Отворено првенство Аустралије претвори у затворено, а све компликује и чињеница да постоје унутрашња ограничења кретања између савезних држава Аустралије!

Први човек аустралијског тениса Крег Тили упутио је властима упозорење да Аустралијан опен неће моћи да се одржи са оваквим правилима на снази.

- Не може да се догоди да тенисер буде заглављен у карантину 14 дана, а да онда игра турнир. То не можете да очекујете од њих. Никако! Морамо знати следеће у наредне две седмице, највише месец дана - да ли ће се границе отворити и да ли ћемо моћи да организујемо турнире у више градова. Ако то не буде могуће, мораћемо да размислимо о разним сценаријима - рекао је Тили.

То неће утицати само на Аустралијан опен, већ и читав почетак сезоне који се у највећој мери сваке године одржава у Аустралији. Прошле сезоне је одржан и први АТП куп који се игра у три града те земље, а ту су и турнири у Аделејду и Окленду, који претходе првом гренд слему у сезони.

Иако је АТП недавно донео одлуку да се тенисерима све до 8. марта 2021. године неће брисати бодови, овакав сценарио свеједно уопште не иде на руку Ђоковићу.

Најбољи тенисер света је игром случаја у 2020. години већ остао без прилике да брани трофеје на Вимблдону освојене 2018. и 2019. године. У Мелбурну би сада могао да остане без прилике да на свом омиљеном гренд слему јури 18. велики трофеј и тако покуша да се приближи рекордерима Рафаелу Надалу и Роџеру Федереру, који имају по 20. 

Наравно, није искључено да би могао да се направи изузетак за кретање врхунских спортиста који би поново остајали у "мехуру", али још увек нема назнака да ће то бити случај. Све ће морати да се реши у наредних две недеље до месец дана, наводе у Аустралији. Крег Тили је најавио и да ће, ако се гренд слем одигра, у "Мелбурн парку" бити присутно тек 25 одсто гледалаца од максималног капацитета.

Аустралијан опен 2021. године требало би да се одржи од 18. до 31. јануара.

Тениска легенда срамно ударила на Ђоковића. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА