Најновије

ШОКАНТНА УРЕДБА ВЛАДЕ: Након овога послодавцима ће се више исплатити да запошљавају невакцинисане!

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о подстицајним мерама за имунизацију и спречавање и сузбијање заразне болести ковид 19.

Влада Србије (фото: Јутјуб)

Како је саопштено из Владе, Уредба је донета како би се додатно мотивисали грађани за вакцинацију и на тај начин брже постигао колективни имунитет, који за циљ има сузбијање епидемије, враћање основних функција здравственом систему и отварање економије.

Осим додатне новчане подршке у износу од по 3.000 динара која предвиђена је за све грађане Србије који су до сада вакцинисани и све оне који ће до 31. маја примити бар прву дозу вакцине, данас је усвојена допуна Закључка владе од 2. априла 2020. којом би се накнада зараде у висини од 100 одсто основа за накнаду зараде исплаћивала само запосленима који су на боловању због потврђене заразне болести ковид 19, а вакцинисани су, као и запосленима који из здравствених разлога не могу бити вакцинисани.

Остали запослени који се разболе од ковида добијали би накнаду зараде за време боловања од 65 одсто зараде.

На страну што боловање вакцинисаног говори о неефикасности вакцине, али оваква одлука ће створити велике проблеме у реализацији. Можда ће држава и плаћати 100% зараде вакцинисаним, који и поред тога што су имунизовани добију корону, али приватницима се то нимало неће допасти, јер ће морати да скупље плаћају боловање вакцинисаног од невакцинисаног. То јасно указује да ће код приватника предност при запошљавању имати невакцинисани. Такође, решаваће се вакцинисаних као баласта, како би на њихово место дошли невакцинисани.

Такође, могуће су и бројне злоупотребе, па ће се тако, вакцинисани довијати да им њихови доктори напишу да су оболели од короне, а не од неке друге болести од које су стварно оболели, како би могли добити 100 посто плате, уместо 65 посто колико следује за све друге болести. Унапред предвиђамо да ће и ова одлука Владе као и многе претходне доживети фијаско.

Да ли верујете Шеклеру када каже да се обавезно вакцинишете иако сте прележали корону, јер по њему, боља су антитела из вакцине? Погледајте његов говор тела док то изговара ОВДЕ.

Извор: Б92, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА