Најновије

НАПРЕДЊАЦИ ЛАЖУ КАО ВУК И МАЧАК ПИНОКИЈА: "Ајте прикупите 50 приступница, па ћемо вам направити пут"

Мештани села Дрлупа код Краљева након поплава 2019. године у којима им је бујица однела део пута, и данас се возе коритом реке, јер су сва обећања градске власти у Краљеву да ће добити пут, нестала. Како су мештани овог села испричали за Н1, градски одбор СНС их је последњи пут условио да им обезбеде 50 приступница у чланство партије, уколико желе да добију нови пут. Али, ни после тога нису ништа добили.

Становништво Дрлупе мантају већ две године (фото: Н1 видео принтскрин)

Од буџета до буџета града, па све до ребаланса истих, речи су којих су се мештани гружанског села Дрлупа наслушали у последње две године. А тражили су једноставан одговор на питање када ће им пут бити направљен, који је бујица однела у поплавама пре две године. А за све то време, мештани користе алтернативни пут који води кроз корито речице. Кажу – сами га посипају, а када су сезоне киша, онда прелазак није могућ и мора да се користи обилазни пут који одузима пуно времена.

„Тада смо добили обећање да ће то у најкраћем року да се санира и пут врати у првобитно стање. После само двадесетак дана смо добили информацију да је то превелика инвестиција за Краљево, и да морамо да чекамо ребаланс буџета за 2019. Он је прошао и опет није било пара за нас. Чекали смо да нас уврсте у буџет за 2020. Али, ни тада није било средстава за нас. И тако смо стигли до 2021. године“, каже Ненад Симовић, мештанин Дрлупе.

У ишчекивању да ће видети машине у селу, и изглед тог новог пута почео је да бледи и у машти.

Последњи у низу обећања градске власти десио се у децембру прошле године, када им је речено да је обезбеђено 40 милиона динара за санацију пута. План је био да у марту ове године започну радови.

Осим што није ни педаљ реконструкције започет, мештани Дрлупе кажу да су били условљени од Градског одбора СНС у Краљеву. Наиме, према њиховом сведочењу, напредњаци су тражили да село мора да им обезбеди 50 приступница, уколико желе да сви њихови проблеми буду решени.

„Између осталог, десио се и тај моменат. Не могу да кажем да смо били принуђени и да смо морали, али нам је речено да би ваљало и да би када би потписали приступнице, то убрзало решавање наших проблема. Ми смо и то одрадили. Али с друге стране, одговора још нема“, рекао је Симовић.

Н1: Јел знате ко вам је конкретно тражио да потпишете приступнице?

„Па, ко је тражио? Ја нисам директно био у контакту ни са ким, али претпостављам да је то тражио врх СНС у Краљеву, можда чак и Рашког округа“, испричао је овај мештанин.

Из Градског одбора краљевачких напредњака кажу да ће радови на санацији пута почети ускоро. Кажу већ до краја овог месеца. Али, нисмо добили одговор да ли је уобичајено да село од 130 становника у једном дану преда 50 приступница за чланство у партији.

Небојша Симовић, председник Градског одбора СНС, није желео пред камеру. У телефонском разговору нам је негирао могућност да је он лично од некога из овог села тражио да потпише приступницу. Међутим, он није могао да тврди да то можда није учинио неко други. На наше питање да ли зна да је 50 приступница у дану стигло из овог села, Симовић је рекао да му то није познато. Додао је и да свако ко жели може да потпише приступницу.

А каква превара су ваучери од 5.000 динара за вакцине, читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА