Најновије

ПРОЦУРИЛИ БРИТАНСКИ ДОКУМЕНТИ: Сирија је подвргнута двоструком рату

Специјални саветник председника Сирије Бусеина Шабан потврдила је да је Сирија била подвргнута двоструком рату, први је био људски, а други преко непоузданих медија у оквиру кампање дезинформација коју су покренули западни медији.

Сирија (Фото: Јутјуб)

У свом говору током видеоконференције коју је организовао немачки универзитет Шилер, Шабан је говорила о процурелим британским документима који потврђују да су групе Сиријаца које финансира Велика Британија себе називале „Очевицима“ и да су западне владе вршиле притисак на сиријске званичнике да окрену леђа држави. .

Она је додала је да су сва разарања, смрт и расељавања која су задесила Сирију учињена рукама западних тајниј служби, које су у сарадњи са Турском обучиле хиљаде терориста за постизање заједничког циља - уништавања Сирије. Нагласила је да западне снаге још увек верују да је Сирија и даље под њиховом колонизацијом и да игноришу њену дубоко укорењену историју и вредности.

Захвалила је на свим напорима уложеним за укидање економских санкција против Сирије, које је назвала злочином против човечности.

Већина говорника на конференцији је нагласила да су једностране санкције против Сирије једнаке ратном злочину и да су у супротности са хришћанским и исламским вредностима, а такође доказују да западне изјаве о њеној посвећености демократији и људским правима немају никакву вредност насупрот ћутању о овим санкцијама и сарадњи.у њиховој примени на сиријски народ.

Шта Америка жели од Украјине, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА