Најновије

МАКРОНУ СЕ СПРЕМА ПУЧ! Војска га упозорила: "Не будеш ли бранио патриотизам..."

Текст који је објављен 21. априла у недељнику и не престаје да изазва жестоке контроверзе, Валер Актуел је рекао да овог пута очекује стотине или чак до 2.000 потписа. Текст који је објављен једна страна је подржавала и види као наду за спасоносни почетак, док је друга страна осудила овај покушај позива на побуну.

Француска војска (фото: Јутјуб)

Након објављеног првог текста који је узбрукао јавност Француске, а чијим је потписницима запрећено санкцијама, у припреми је нови војни форум против „распада“ земље, пренео је у петак, 7. маја, часопис Валер Актуел, од којег је затражено да га објави, позивајући се на информације Ле Паризијена. „Ово је нови форум, овог пута од активних војника, који су мислили да га објавимо јер смо објавили“ претходни форум, рекао је Жефру Лежен, уреднички директор недељника. Ово је текст у коме су војници који желе да остану анонимни, рекао је  за Паризијен.

Потпуно шкакљив текст  који је покренуо лавину коментара у политичкој сфери јесте позив Емануелу Макрону од стране ,,двадесетак генерала, стотину високих официра и више од хиљаду других војника” да брани патриотизам, у супротном војници ће бити ,,спремни да подрже политику која ће узети у обзир заштиту државе“. Наиме, ради се о тексту који је објавио часопис Валер Актуел 21. априла, неки су осуђивали квази позив на побуну док су други ову вест дочекали као спасоносни почетак.

Жан Касте, премијер, такође је одмах реаговао и осудио је иницијативу „супротну свим нашим републичким принципима“ и оптужио РН, која је позвала потписнике да подрже њену акцију, за „политички опоравак“. Министар оружаних снага захтевао је да се против потписника, било активних било у пензији, предузму санкције. Жефру Лежен је рекао за Паризијен да очекује стотине или чак до 2000 потписа, а текст очигледно пуно кружи унутар затвореног круга.

Како преноси Ле ‘Фигаро, тек треба да се испуне услови да Валер Актуел објави текст, рекао је менаџер недељника. Жефру Лежен прво чека да сазна коначну верзију форума, која према његовим речима још увек није донета, а такође тражи начин да може да „овери“ број потписника, истовремено гарантујући поштовање њихове анонимности.

Какав Дан Европе и бакрали, Дан победе, бре! Погледајте величанствену параду у Москви ОВДЕ.

Извор: ssup.fr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА