Најновије

ХРВОЈЕ ''ЗНА'' КО РУШИ ЦРНУ ГОРУ: Они који иду у Београд по мишљење су дозволили СПЦ да ради шта хоће

Хрватски историчар и професор Филозофског факултета у Загребу Хрвоје Класић оценио је да „демократским снагама“ у Црној Гори могу помоћи само Џо Бајден и САД, уз оцену да „овакву власт није имала ниједна земља у Европи“.

Влада ЦГ (Фото: Влада ЦГ)

Он сматра да српском председнику Александру Вучићу „није циљ да укине Црну Гору као државу, али свакако спороводи један другачији приступ у којем је жели да укључи у концепт “српског света”. Њега више занимају сфере утицаја, него промене у границама, тако да он дефинитивно рачуна на Републику Српску и на Црну Гору као своја упоришта у региону.“.

Хрвоје Класнић јасно детектује „горући проблем“ Црне Горе. То су, како истиче, „они који је руше изнутра јер је не сматрају својом државом“.

Сматра да СПЦ има велики утицај на процесе у земљи због тога „што јој они који су изабрани на изборима то дозвољавају. А то су они који се у Црној Гори декларишу као Срби и који иду по мишљење у Београд.“, открива читаоцима ЦдМ-а.

Овај „објективни“ експерт је истакао да свака власт која настане као продукт непринципијелних коалиција не може дуго опстати, те да владајућу већину спаја само мржња према Милу Ђукановићу.

Уместо да, на Дан Побједе над фашизмом, говорио о геноциду у Јасеновцу, хрватски историчар се жељно „бацио“ у „анализу“ злочина у Сребреници, и оних који су га „наредили, организовали и спровели“. И, док се у Хрватској повампирује усташтво, он је забринут што у српском народу Радован Караџић и Ратко Младић „уживају углед националних хероја“.

Писмо Радована Караџића прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА