Најновије

СКАНДАЛ НА БРИТАНСКОМ ДВОРУ: Краљичин рођак оптужен да је хтео да "прода" приступ Путину

Рођак краљице Елизабете Друге, принц Мајкл (78) од Кента, оптужен је да је био спреман да искористи свој статус и да за новац омогући приступ тиму руског председника Владимира Путина.

Принц Мајкл од Кента (Фото: Јутјуб)

Принц Мајкл од Кента је, наводно, рекао новинарима који су се лажно представили као инвеститори из Јужне Кореје, да би могао да ради за њих за 10.000 фунти (16.000 долара) дневно, како би им омогућио "поверљив" контакт са руским председничким тимом.

туп тиму руског председника Владимира Путина.

Принц Мајкл од Кента је, наводно, рекао новинарима који су се лажно представили као инвеститори из Јужне Кореје, да би могао да ради за њих за 10.000 фунти (16.000 долара) дневно, како би им омогућио "поверљив" контакт са руским председничким тимом.

Рођак краљице Елизабете - принц од Кента хтео да 
Рођак краљице Елизабете - принц од Кента хтео да "прода" приступ Путину?
На снимку се наводно чује како је Мајкл понудио своје услуге, а да заузврат добије 200.000 долара током онлајн састанка и био је спреман да користи своју кућу у Кенсингтонској палати као базу за говор у коме би промовисао лажну јужнокорејску компанију.

Његов пријатељ, маркиз од Рединга, Сајмон Ајзекс, касније је описао Мајкла као "краљичиног незваничног амбасадора за Русију".

Принц Мајкл је негирао тврдње, изнете у документарцу "Dispatches " на Каналу 4, урађеном у сарадњи са Сандеј тајмсом.

Репортери су се представили као службеници измишљене компаније "House of Haedong" и пришли петорици чланова краљевске породице са истом понудом.

Из Мајклове канцеларије су инсистирали да он "није имао посебну везу са Путином" и да није имао контакт са њим или његовим тимом још од 2003. године, када су се последњи пут сусрели.

Краљичин блиски рођак не добија новац од државе и зарађује као директор приватне консултантске компаније.

Њему су, такође, у тајности пришли са понудом да ради за измишљену руску компанију која ради са златом.

У програму се наводи да је Ајзекс искористио пријем у Кенсингтонској палати 2013. године, где је Мајкл био гост, да "прода" приступ Путину.

На догађају на којем је промовисан руски рвачки спорт самбо, говорило се и о прилици да се касније лично упозна Путин, тврди се у документарцу.

У тајно снимљеном разговору, Ајзекс је рекао да, "уколико принц Мајкл представља "House of Haedong", могао би то да помене Путину и руски председник би био права особа која је заинтересована за Јужну Кореју или злато.

"Знате, то само отвара врата, врло је корисно. Причамо тајно овде, јер не бисте желели да свет зна да Мајкл виђа Путина искључиво због пословних разлога, ако ме разумете", рекао је Ајзекс, описавши принца "незваничним амбасадором краљице за Русију".

Из канцеларије принца Мајкла су навели да не добија никакав државни новац, да зарађује 40 година од своје фирме и да нема посебне односе са Путином, односно, да су се сусрели последњи пут 2003. године, па стога "није у контакту с њим или канцеларијом Путина".

Какву поруку је Лукашенко упутио поводом Дана Победе, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА