Најновије

У ПЕКИНГУ КИПТЕ ОД БЕСА! Одговорили су на провокације САД

Кина је данас критиковала коментаре НАСА у којима се Пекинг оптужује да "није испунио одговарајуће стандарде" у вези са свемирским отпадом, подсећајући САД на "романтично" медијско извештавање о ракети "Спејс Екс" која је у марту пала на једну фарму.

Си Ђинпинг. (Фото: kremlin.ru)

Портпаролка кинеског министарства спољних послова Хуа Чуњинг је, на редовној конференцији за новинаре, одбацила коментар НАСА да Кина не испуњава своју дужност да "одговорно и транспарентно делује у свемиру", преноси РТ.

Портпаролка је изјавила да је Пекинг незадовољан двоструким стандардима у извештавању о истраживању свемира, указујући на хистерију око потенцијалне штете изазване поновним уласком кинеске ракете "Long March 5B" у Земљину атмосферу током викенда.

- Такође желим да кажем да неки амерички медији и неки људи очигледно имају двоструке стандарде по овом питању. Сви се можемо присетити да су, у марту ове године, када је ракета у САД пала на фарму, амерички медији користили романтичне речи попут "звезде падалице које осветљавају ноћно небо" и "блистав светлосни шоу - изјавила је портпаролка.

Хуа је, коментаре САД и још неких западних земаља изнете у протеклих неколико дана у вези са поновним уласком кинеске ракете у атмосферу Земље, окарактерисала као претеривање, додајући да ракета није нанела штету током поновног уласка у атмосферу планете.

Коментари портпаролке су уследили након што је Бил Нелсон, шеф НАСА, изјавио да Кина не испуњава одговорајуће стандарде у погледу њеног свемирског отпада.

Кинески медији су јавили јуче да су остаци највеће кинеске ракете пали у Индијски океан, при чему је највећи део њених компоненти уништен приликом уласка у Земљину атмосферу.

Какве поруке је Путин упутио са велике војне параде у Москви Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА