Најновије

ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ АМБАСАДЕ САД! Ево шта кажу за Гренела и Вашингтонски споразум!

Наводна сазнања приштинских медија да је Бајденова администрација затражила од бившег специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела да их обавести о Вашингтонском споразуму, јер желе да раде на његовој примени, у Амбасади САД у Београду нису желели да коментаришу, али су нагласили да ће наставити да дају приориоритет елементима из тог документа.

Ричард Гренел. (Фото: Јутјуб)

Наставићемо да дајемо приоритет елементима Вашингтонског споразума, навели су из Амбасаде САД у Београду за и истакли да не коментаришу медијске спекулације и скренули пажњу да је Ричард Гренел приватно лице и више не представља владу САД.

Из амбасаде наглашавају да подржавају процес који води ка свеобухватном и обавезујућем споразуму о нормализацији односа Косова и Србије, у чијем средишту је, како наводе, међусобно признање, који јача демократске институције и води напретку путем евроинтеграција.

- Многи елементи Вашингтонских обавеза иду у прилог тим циљевима, посебно они који се тичу енергетске диверсификације, регионалне повезаности, одржања мораторијума на нова чланства у међународним организацијама и повлачења одлука о признавању, као и лоцирања и идентификације несталих особа - саопштено је из Амбасаде.

Наставицемо да дајемо приоритет тим елементима Вашингтонских обавеза, додаје се.

- Сједињене Државе се слажу да је нека питања најбоље решавати путем дијалога предводеног Европском Унијом и спремне су да на све начине подрже тај процес - навели су из амбасаде.

Какве поруке је Путин упутио са велике војне параде у Москви! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА