Најновије

УЗБУНА! НАПАДНУТ ЈЕРУСАЛИМ! Након истека ултиматума Хамаса ракете погодиле град!

Након што је Хамас изнео ултиматум Израелу да повуче снаге са две тачке у граду, уследио је напад ракетама. Хамас је преузео одговорност за напад, називајући га одмаздом за израелске "злочине и агресију".

Напад на Израел. (Фото: Јутјуб)

Из војне базе у Јерусалиму речено је да је око седам до десет ракета испаљено на подручју од 10 до 15 километара од града.

Речено је да је израелски одбрамбени систем Гвоздене куполе већину ракета уништио.  

Палестински Хамас поставио је ултиматум Израелу, упозоривши да ће напасти ако Израел до 18 сати не повуче своје снаге безбедности са брда Храма и насеља Шеик Џарах у источном Јерусалиму, преноси Тајмс оф Израел. Пошто је време истекло, Израел се припрема за нападе Хамаса.

Хамас такође позива да се до тада ослобађање притворених Палестинаца у досадашњим нередима.

Према наводима израелске војске, огласиле су се сирене за ракетни напад на Ашкелон, али још нема података о евентуалној штети и рањенима. 

Војска Израела је у стању приправности дуж границе с Газом.

Војска најављује да ће затворити бројне путеве и локације око појаса Газе, као и железнички саобраћај у том подручју, страхујући да би ускоро могло доћи до напада.

Након ултиматума Хамаса у Јерусалиму су испаљене ракете, а напетост све више расте. Израелски парламент евакуисан је након ракетирање, а дуж границе са Газом Израел је појачао снаге.

Израел је и појачао снаге на Западној обали и око појаса Газе како би се спречило ширење немира из источног Јерусалима, где су се Палестинци сукобили са полицијом.

Кина одговорила на провокације САД! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА