Најновије

"БАЈДЕНОВЕ НАМЕРЕ ПРЕМА СРБИЈИ НАЈЦРЊЕ МОГУЋЕ!" Опасност на два поља - велико упозорење Срђе Трифковића! (ВИДЕО)

У организацији Српског националног савјета и Српског информативно-културног центра "Свети Сава" у Плавој сали Српске куће, одржана је Академска трибина, на којој је говорио проф. др Срђа Трифковић на тему "Бајденова администрација и одбрана српских интереса“.

Џо Бајден/Срђа Трифковић. (Фото: Јутјуб/Правда)

Професор Трифковић је током посете САД средином априла, боравио у Вашингтону, где је обновио своје контакте са политичким аналитичарима и познаваоцима америчке сцене који се посебно интересују за питања бивше Југославије.

Такође је пренео своје утиске о односу нове администрације према западном Балкану у наредном периоду.

Када је у питању одбрана српских интереса Трифковић је казао да су намере Бајденове администрације најцрње могуће и по питању Републике Српске и по питању Косова и Метохије.

- Ја чак мислим да у ревизији Дејтона под принудом они желе да одрже и својеврсну показну вежбу руске немоћи да интервенише на овим просторима. У одбрани својих интереса Србија и Срби би требало у овом тренутку првенствено да се орјентишу на очување статуса кво без исхитрених решења. У случају Косова и Метохије не треба јурити из простог разлога што са Бајденовом администрацијом албанска страна нема апсолутно никакав мотив да направи ма какав уступак - казао је Трифковић.

Академска Трбина је одржана уз поштовање предвиђених епидемиолошких мера које су прописали Министарство здравља и Институт за јавно здравље Црне Горе.

Може ли Русија бити искључена из SWIFT-а! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА