Најновије

Зашто ћутите о томе да је од 16 хоспитализованих чак 14 ревакцинисано!?

„Вакцинација није ствар демократије, него цивилизације“ - епидемиолог и члан Кризног штаба ВРС током пандемије Ковида 19, Бранислав Тиодоровић.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Пише: Давор Калајжић, пензионисани службеник политичке канцеларије специјалног представника Генералног секретара УН

Тачно, вакцине и вакцинације спасиле су човечанство. Богиње свих врста, туберкулоза, тетанус, дифтерија, парализа и друге тешке болести пале су под ударом вакцина. Наука ради на још већим достигнућима и сведоци смо покушаја да се развију вакцине против рака, од којих је она против рака грлића материце, ХПВ, већ у извесној употреби.

Почела је да се развија 2006-те у Америци, а данас још увек нема прецизних одговора на најважнија питања: колико дуго штити, да ли се требају вакцинисати и мушкарци и најважније од свега – колико је поуздана? Клиничка испитивања фазе 4, која трају протеклих пет година и настављају се, показују да је вакцина успешна у око 2/3 случајева и да углавној даје до сада утврђену петогодишњу, а можда и дужу заштиту. „Нежељени ефекти су благи, као код других вакцина“.

Да ли је за развој поуздане и сигурне вакцине потребно 5 до 10 година, или 10 до 15, оставићемо научницима на процену. Четири фазе испитивања трају дуго. Али, ако сте примили вакцину против дечије парализе, болест готово сигурно нећете никада добити. Тренутно познате и признате вакцине се примају током живота од један до четири пута и практично све пружају доживотну заштиту, а примају се у најмлађој доби, од рођења па током основног школовања, са малим варијацијама. Постоји и популарна „сезонска вакцина“, коју памтимо у епидемијама грипа. Па и она углавном штити два до три циклуса.

Ковид 19 „вакцина“ измишљена је пре нешто више од годину дана, па се по свим горе наведеним параметрима не може сматрати вакцином. Не постоји ниједан параметар који било која Ковид 19 „вакцина“ испуњава у складу са горе наведеним научним и медицинским сазнањима. Изгледа да се ради о хемијском средству могућег привременог појачаног имуног одговора, које је произведено у изнудици и напречац, недовољно утврђених корисних и нежељених ефеката које ћемо откривати са протоком времена.

Од теорија завере, стигли смо до материјалне истине, те је темељна држава Јапан, ових дана уништила 1.6 милиона доза „вакцине“ Модерна, јер је утврдила да садржи „непознате ствари“, а Израел који се хвалио својом масовном имунизацијом, данас доживљава нови колапс.

А шта је утврдила Србија?

Србија је доказала своју немоћ и неспособност да заштити становништво од штетних хемијских дејстава и тровања. Афера „афлатоксин“ показала је сву нестручну и недораслу беду тадашњег државног апарата којим је, гле чуда, руководио вицепремијер Александар Вучић. Пре неки дан, у Хрватској је са тржишта повучена туњевина „Рио Маре“, јер је утврђено да је контаминирана металним опиљцима. Наша инспекција је реаговала и наводно утврдила да су те конзерве, које су у хрватској контаминиране и оданде стигле код нас, безбедне за употребу. Слична је и афера са сладоледом, а сећамо се и тога да је Србија кренула да извози воће у Русију, а оданде га вратили као контаминирано. Превара са препакивањем, или нестручност инспекцијско-лабораторијског надзора – неважно је. Па и литијум и Винча са све Бором и Смедеревом су здравље Србије.

„Главни“ и одликовано унапређени епидемиолог, Предраг Кон, на почетку Ковида 19, за телевизију „Ал Џазира“, изјавио је како не мисли да ће случајеви у Кини имати било какву важност у светским размерама, јер је „то локалног карактера“. Интервју је био изазван узнемирујућим снимцима који су пристизали из Кине, људи који падају покошени по улицама и хистеричног државног кинеског одговора у градњи болнице за десетак дана, са стотинама багера на парцели како гмижу једни преко других. Наставио је Кон да се прославља новим генијалностима везаним за идемо-не идемо у школу, „пробијања“ вакцинисаних, па све до оне последње кад је пре неких два месеца предвидео да нећемо имати јесењи пораст од преко 1.000 заражених на дневном нивоу. Оне вакцине из Тадићевог периода смо му заборавили?

Ипак, др. Кона треба и похвалити, јер пре неки дан погоди право у центар – све снебивајући се изрече да му личи како народ неће да се вакцинише, јер нема поверења у државу. Па ко још може да има поверења у смехотресног поднапитог Вучића и најсмешнији интернет вирус, са све необолелим женама и шопингом у Милану, или кад погледаш Кисићеву и напнеш се да издржиш те глупости? У Пазару ових дана од 16 хоспитализованих, 14 са дуплом дозом вакцине, а у прокупачком Дому здравља преминула два лекара, оба вакцинисана са обе дозе. Државни чиновници нам тврде како вакцинисани и ако оболе, испољавају благу слику, а засигурно не умиру. Па шта ће са благом сликом у болницама и зашто од благе слике умиру? Од чега умиру и ради чега су по болницама? Имате ли појма о било чему, или сте сви студенти кошарке?

Србија плаћа крваву цену дилетантског пацераја и несанкционисане неодговорности државног врха и Кризног штаба за масовно наношење трајне штете народном здрављу, чак и оном менталном. Они нису способни ни мртве да преброје, а камоли да заштите становништво правим саветом и одговарајућим мерама. Слепи на Шведско и Израелско искуство. Најдоступније кинеске маске у употреби, толико су ефикасна заштита од вируса, да кад би од њих били прављени кондоми имали бисмо најзад позитиван прираштај. Немачка је пре два месеца уништила „неколико стотина милиона“ (!) неисправних кинеских маски, а поједине префектуре у Италији учиниле су исто. Наши „стручњаци“ то прећуткују и само повећавају број доза које у једној години треба примити; две, три, сада већ и четири у најави. Још мало па ће број доза престићи Вучићев БДП, а шта ће он онда?

У свом незнању и похлепи, „стручњаци“ несанкционисано лупетају и спуштају доњу границу „вакцинације“, уз дизање горњег броја доза, па смо сада дошли на то да и децу треба „вакцинисати“. Ваксери и анти-ваксери се препуцавају, а ми и даље појма немамо са чим имамо посла. Не знамо ни како се лечи. Не зна ни свет. Општи колапс. Хитно нам је потребна стратегија опстанка нације и људи од струке на кључним позицијама, а не незасита сектопартија и братомафија.

И ко би био луд да у овој ситуацији даје децу под иглу садашњим „стручњацима“?

Ко је специјалац који је одложио пушку и прекрстио се пред храмом на Цетињу погледајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА