Најновије

ПРОПАЛИ ПРЕГОВОРИ СА ВЛАДОМ: Радници Фијата крећу у блокаде

Преговори у оквиру радне групе за Фијатове раднике су пропали и ми од сутра крећемо у протесте и блокаде, рекао је данас агенцији Бета представник радника и члан преговарачког тима Ђорђе Милојевић. Он је казао да је данас обавештен из кабинета премијерке Ане Брнабић, од члана радне групе, да „они нису у могућности да изађу са понудом на захтеве радника до уторка”.

Фијат (Фото: Pixabay)

С друге стране, Танјугу је у Влади речено да преговори нису пропали, нити прекинути, али могу да буду озбиљно нарушени уколико представници синдиката и радника прекрше иницијални договор и започну протест.

„Преговори нису прекинути нити су пропали. Синдикати и представници радника крше иницијални договор који је постигнут, а то је да ће Влада Србије изаћи са предлогом за раднике који не прихвате понуђени програм након што компанија Фијат заврши процес регистрације радника за рад у иностранству”, наводе у влади.

Члан преговарачко тима Милојевић наводи да му је речено да још траје пријављивање радника за одлазак у иностранство и они не желе да својом понудом „угрозе пројекат Фијат”.

„Ми не желимо да се ово одуговлачи. Нећемо чекати уторак, већ ћемо се сутра у 12 часова окупити испред зграде градске управе и организоваћемо блокаде”, поручио је Милојевић.

Радна група је преговарала о статусу радника Фијата у крагујевачкој фабрици аутомобила због преласка на производњу електричног аутомобила јер ће део радника бити вишак, а део треба да иде на рад у иностранство у Стелантисовим фабрикама у иностранству.

Председник Самосталног синдиката фабрике Фијат Крајслер аутомобили (ФЦА) Србија Саша Ђорђевић рекао је да се до уторка 137 радника пријавило за рад у иностранству, што је услов да задрже посао када Стелантис група почне да производи електрично возило у овом погону.

Рок за пријављивање продужен је до понедељка 20. јуна у 13 часова.

О миту да су Срби криви за све прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА