Најновије

СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ ОБДУКЦИЈЕ МАТЕЈА ПЕРИША: Анализе показале присуство амфетамина у крви

Више јавно тужилаштво у Београду утврдило је да нема основа сумње да је смрт хрватског држављанина Матеја Периша (27) последица извршења кривичног дела, имајући у виду све околности од његовог нестанка у ноћи 30/31. децембра 2021. године, извршене провере, до проналаска његовог тела, 18. маја у реци Дунав, код Аде Хује.

Фото: public

Тело је затечено у фази одмаклих постморталних промена.

Околности које су претходиле нестанку Матеја Периша, изјава лица која су пре нестанка била у његовом друштву, уз извршене провере и обдукциони налаз не указују да је његова смрт повезана са било којим видом насиља.

Наиме, обдукцијом коју је по налогу Вишег јавног тужилштва у Београду обавио Институт за судску медицину констатовано је да на телу Матеја Периша нема повреда костију главе, врата, трупа ни удова. 

Истовремено, резултати токсиколошких анализа су показали присуство токсичних концентрација амфетамина у крви и органима, уз присуство етил алкохола. Такође, у узорку косе је идентификован кокаин и бензоилекгонин у траговима. 

Комисијско вештачење обавила су три вештака, лекара специјалиста судске медицине.

Подсећамо да су припадници Министарства унутрашњих послова Србије су од тренутка пријаве нестанка Периша интензивно трагали за њим и предузимали све мере и радње у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, како би пронашли Матеја Периша и расветлили све чињенице и околности његовог нестанка.

На проналаску Матеја Периша били су ангажовани припадници Полицијске управе за град Београд, Ронилачке јединице Жандармерије, Управе криминалистичке полиције, Полицијске испоставе за безбедност на рекама, као и све полицијске станице на територији града Београда.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА