Најновије

ВУЧИЋ: Хабек је у праву, а сада нека се смеју и мени

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је немачки министар привреде Роберт Хабек, који је изазвао пажњу порукама грађанима те земље да штеде енергију тако што ће скратити туширање и припремити топлу одећу за зиму, заправо итекако у праву, јер предстоји тешка зима, и људи тога требају да буду свесни.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

“Половина људи у Србији се смеје тој изјави, а министар Хабек је фантастичан министар, један од најпаметнијих и најобразованијих људи, изванредан министар економије. Озбиљан човек који се не додворава свом народу, а неће да их лаже”, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара приликом обиласка радова на Моравском коридору.

Вучић је приметио да се Хабек, када каже грађанима да се краће туширају, спремен дебеле џемпере и чарапе, да се спреме за тешку спремите, понаша одговорно.

“А, они који не виде шта се десава око њих, и кажу - лако ћемо… Видите ко ту коме треба да се смеје”, констатовао је Вучић и додао да изјава Хабека показује колико је он посвећен и озбиљан човек, те да је тиме само “скочио” у његовим очима.

Вучић је приметио да он не може тако нешто да изјави у Србији, јер би га “ сви убили” када би то тако рекао, али то говори на други начин.

“Да људи знају да предстоји тешка зима, и да чувају огрев и другде ствари. Ми ћемо да се боримо, али времена нису лака, не због ситуацију у Србији, већ због сукоба на истоку Европе и ако се то не заврши што пре, у већем смо проблему него што мислимо”, рекао је Вучић и додао:

“Хабек је у праву, а сада нека се смеју и мени”.

Да ли Додик и Шмит заједно пију ракију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА