Најновије

Зашто Иване Вулете није било на балкану Скупштине града Београда

Иване Вулете није било на балкану Скупштине града Београда и многи су се запитали због чега.

Фото: Синхуа

Вулета се огласила и кратко поручила: Ја само не идем нигде непозвана. Између осталог“ написала је најбоља српска атлетичарка свих времена.

Одлучили су челници Београда да би требало да „угасе пожар“ након оштре реакције јавности, а њихово образложење је у најмању руку срамно.

Отворено су признали да нису директно контактирали Вулету, већ да су чули од трећег лица да она не жели да дође. И онда су одлучили да промене одлуку која је до тог момента била пракса.

Град Београд и Секретаријат за спорт и омладину града Београда донели су одлуку да сви спортисти који освоје медаље на великим међународним спортским такмичењима, као што су Светска првенства, Европска првенства или Олимпијске игре, а који буду имали жељу да за њих буду организовани свечани дочеци испред Скупштине града Београда, то могу и да остваре тако што ће њихови матични национални савези упућивати допис Секретаријату за спорт и омладину за организацију ових догађаја.

„Град Беогад ће свим спортистима подједнако излазити у сусрет и давати на располагање организационе и друге капацитете које поседује. Сама атмосфера и број људи ће увек зависити од наших грађана и ми на то, као ни до сада, нисмо могли, нити ћемо моћи да утичемо“, изјавио је градски секретар за спорт и омладину Никола Пенић.

Дакле, сада се више неће доводити спортисти по заслугама него на основу жеља спорских савеза.

Како се наводи у саопштењу Секретаријата за информисање града Београда, таква одлука је донета „да не би убудуће било злоупотребе и дезинформација у јавности, како било ко из Градске управе одлучује ко ће бити дочекан, а ко неће и тиме било кога дискриминише“.

Поводом текстова објављених у средствима јавног информисања у вези са непозивањем одређених спортиста на свечани пријем испред Скупштине града Београда, Пенић је рекао да је на иницијативу градоначелника Београда Александра Шапића, одмах након освајања златне медаље на СП у атлетици Иване Вулете, позвао председника Српског атлетског савеза Веселина Јевросимовића и упутио му честитке тим поводом.

„Обавестио сам га о могућности и нашој спремности и жељи да се сви ресурси Београда ставе на располагање Српском атлетском савезу и Ивани Вулети за организацију њеног свечаног дочека испред Скупштине града Београда“, навео је Пенић.

Он је додао како му је Јевросимовић пренео да се Вулета захвалила на понуди и позиву, са образложењем „да нема праксу и жељу да присуствује таквој врсти догађаја“, наводи се у саопштењу.

Остаје главно питање: Због чега нико од челника града није сматрао да би требало директно позвати Ивану Вулету на овакав догађај, већ се воде информацијама које добијају од трећег лица, макар он био и председник Савеза.

Одмах се одаје утисак да је Вулета непожељна када је зову преко трећег лица, а не директно…

Руски одговор затресао Запад: Кедми о револуционарној одлуци Москве

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА