Најновије

Савет безбедности Украјине: Контраофанзива није почела али је војска спремна и чека наредбу

Оружане снаге Украјине спремне су да крену у контраофанзиву у сваком тренутку, изјавио је секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов у интервјуу за „Би-Би-Си“

„Ми смо увек спремни. Исто као што смо били спремни да у сваком тренутку бранимо своју земљу. То није питање времена. Ми треба да схватимо да не можемо да пропустимо ову историјску прилику да постанемо заиста независна, велика европска земља“, рекао је Данилов.
Тим речима је Данилов одбацио претпоставке да је операција већ у току.

Такође је рекао и да је украјинска војска спремна да покрене контраофанзиву чим команданти закључе да Кијев „може да постигне најбољи резултат у тој фази рата“.

„То се може догодити сутра, прекосутра или за седам дана. Било би чудно да сада говорим о датумима. То се не ради. Наша држава је ставила на нас велику одговорност“, казао је Данилов.

Такође је додао да су кијевске власти свесне тога да украјинска војска нема права на грешку.

Претходно је саветник шефа кабинета украјинског председника Михаил Подољак саопштио да „контраофанзива траје већ неколико дана“. Међутим, заменик Подољака Игор Жовка рекао је да ће украјинске снаге кренути у контранапад када добију сво потребно наоружање од западних савезника,.

О могућој контраофанзиви кијевских снага украјински медији месецима пишу. Новинари су полемисали о различитим датумима, али је почетак контранапада већ неколико пута одгађан. Међу наведеним разлозима били су недовољна испорука западне технике, лоше време као и огромни губици украјинске војске у Артјомовску.

ОДЛУЧУЈЕ СЕ СУДБИНА УКРАЈИНЕ! ДВЕ ОПЦИЈЕ НА СТОЛУ! Стратешка дилема пред офанзиву мучи Kијев и НАТО, ако крене по злу...

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА