Најновије

„Карлове шетње с књигама“: Роман о магичној моћи књига да повезују људе, од данас у књижарама

„Карлове шетње с књигама“ Карстена Хана, у издању Лагуне, можете наћи од среде 13. септембра у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари, као и на сајту.

Фото: Лагуна

„Карлове шетње с књигама“ Карстена Хана један је од оних романа који вас већ на првим страницама увуку у причу. Читалац се одмах заљубљује у ликове и у живописно место радње чијим улицама одјекују кораци старчића који разноси књиге.

Карл Колхоф је стари књижар који тачно зна шта ко жели да прочита и зато га купци највише воле. То, наравно, смета његовој новој шефици Сабини, која само чека старчеву грешку како би га отпустила. Испрва се чини да се то никад неће догодити јер Карла цене сви, а посебно они купци којима доноси књиге на кућни праг. У тим свакодневним поподневним шетњама Карл развија нераскидиво пријатељство с људима којима долази у кућну посету – све их назива према познатим књижевним јунацима. Јер књиге су његов живот и испуњавају сваку секунду његовог времена.

Ускоро се Карлу у шетњама придружује деветогодишња девојчица Шаша, која није слична ни једном једином књижевном лику. Када низом несрећних околности Карл ипак добије отказ, то ће посебно тешко пасти онима који га жељно ишчекују у својим домовима јер је он њихова једина веза са светом. Но моћ књига и деветогодишња девојчица учиниће да сви, па и сам Карл, смогну храбрости да се поново зближе...

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА