Најновије

ОШТРЕ РЕАКЦИЈЕ АМЕРИКЕ: Ментори из САД жестоко изрибали Куртија!

Одбијање Аљбина Куртија да учествује на Економском форуму за регионалну сарадњу који је одржан у Скопљу, на којем су потписани важни уговори о „отвореном Балкану“, наишло је на оштре реакције САД и већег дела јавности у Приштини. Курти је казао да мини-шенген, који је преименован у отворени Балкан, нема подршку тзв. Косова.

Аљбин Курти. (Фото: Јутјуб)

Директор Америчке привредне коморе у Приштини Аријан Зека рекао је да би било добро да неко из Приштине присуствује конференцији о регионалној иницијативи „отворени Балкан“ јер се само за столом могу остварити интереси тзв. Косова. Он је казао да је Курти одбијањем „отвореног Балкана“ прекршио Вашингтонски споразум.

- Америчка привредна комора подржава обавезе владе Косова које су преузете потписивањем споразума од 4. септембра у Вашингтону у Сједињеним Америчким Државама. Једна од неизбежних обавеза је да се мини-шенгенска зона учини оперативном или да се успостави нови економски механизам - рекао је Зека, и додао да се само за столом за којим су седела три премијера балканских земаља могу остварити интереси тзв. Косова.
- Не верујем да избегавање такве иницијативе нуди решење проблема - рекао је Зека.

Да је Курти прекршио Вашингтонски споразум, сматра и новинар Ридван Бериша, који је рекао да се Приштина без икаквог објашњења није придружила овој регионалној иницијативи.

- Прекршили смо међународну обавезу обема ногама. Прекршили смо договор са САД, а не треба заборавити да су они гаранти наше државе - казао је он. 

Русија и Кина удариле на долар! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА