Најновије

ИСТОРИЧАР ГОРАН ШАРИЋ УЋУТКАО ХРВАТЕ: Не можете ставити Теслу на кованицу, а за три дана величати Олују!

Историчар Горан Шарић, коментарисао је за Прва Тв, буру која је настала у јавности поводом присвајања српског наслеђа и одлуке да се Никола Тесла нађе на хрватској страни евра. 

Горан Шарић. (Фото: Јутјуб)

- Увек имате неки део јавности који је гласнији, али не би требало рећи да је већински. Ја сам на то навикао јер када отварам та питања о српско-хрватским односиам, увек има оних који ће негододвати, а има доста људи који су ме подржачи - наводи Шарић.

Због чега баш Тесла на хрватским кованицама

- Ја не верујем да су ти људи који су гласали за Теслу истог става као Зоран Милановиц, јер да јесу онда би славили Туђмана или неког другог на кованицу. 

- Није проблем што се Хрвати поносе Теслом, проблем је што се негира његово порекло. Ви мозете бити поносни на било кога ко је рођен на вашим простору, проблем је када се то користи за обрачун у српско-хрватским односима, то траје 30 година, па се и кривотвори

То се користи да би се купили некакви политички поени. 

- Ако је Тесла симбол помирења братсва, науке, ако нас је увео у 21. век, Срби су дали велике умове. не можете ставити Теслу на кованицу, а за три дана величати Олују, јер сте протерали задње Тесле из Смиљана. Са једне стране видим позитивне промене, јер се признаје огроман опус које је оставио човечанству - рекао је Шарић.

- Закључујем да је Тесла Србин, рођен на простору Хрватске, тачније војне Крајине, која тада није била део Хрватске, Срби су имали аутономију - закључио је Шарић.

Додик открио да ли ће ићи у Сарајево! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА