Најновије

СНС користи годишњицу "Олује" за митинг, тера људе да присуствују

Годишњица "Олује", тужан дан за српски народ, обележава се данас,м 4. августа у насељу Бусије у општини Земун, а како јављају грађани, Српска напредна странка приморава људе да присуствују овој манифестацији. На тај начин напредњачки лидер гази осећања оних који су страдали, прогнани са огњишта, користи њихове судбине, као и оне које су уцењени доласком да би му обезбедили аплауз и дивљење.

Да се не заборави (Фото: Јутјуб)

Манифестација сећања на жртве и прогнане у акцији "Олуја" не треба да буде политички акт, то избеглице из Крајине не желе, а СНС управо то ради. Како грађани тврде, напредњаци од обележавања овог немилог догађаја прави митинг и људи из јавних предузећа присиљавају да буду у Бусијама.

- Радим у ЈКП "Београдски водовод" и сви запослени су под страховитим притиском да се присуствује заказаном скупу. Сви ми који категорички одбијамо да се појавимо, тренутно трпимо огроман притисак и претње због тога - наводи запослени који се јавио јер сматра да ово "треба делити као доказ врхунског безобразлука и бахатости".

Он додаје и да на митинг неће ићи по цену отказа, иако ради у фирми већ 25 година.

Аутобуси са запосленима ће, како каже, данас у 15 часова кренути организовано из централе ЈКП "Београдски водовод и канализација" прекопута Амбасаде Русије и из погона Душановац у Заплањској улици.

Иначе, Бусија је највеће избегличко насеље у Србији, удаљено 40-ак минута вожње од центра Београда, у коме живи више од 5.000 људи који су 1995. избегли из Хрватске и БиХ. 

Преминуо Мирослав Лазански. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА