Најновије

"ДУБОКО СМО ШОКИРАНИ, ИЗГУБИЛИ СМО ДРУГА" Лавров изразио саучешће поводом смрти Лазанског, болне речи шефа руске дипломатије!

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров упутио је данас шефу српске дипломатије Николи Селаковићу саучешће поводом смрти амбасадора Србије у Москву Мирослава Лазанског.

Сергеј Лавров, Мирослав Лазански и Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

- Дубоко смо шокирани због вести о прераној смрти амбасадора Србије у Руској Федерацији Мирослава Лазанског. Дуго година смо познавали Мирослава као сјајног новинара и публицисту, великог познаваоца геополитичких и војних аспеката ситуације на Балкану и у свету - наводи се у телеграму саучешћа Лаврова.

Он је навео да је Лазански био искрено посвећен својој земљи и послу, и полазећи од тих ставова, приступио је и обавезама на функцији амбасадора Србије у Москви и уложио своју душу у развој односа између две земље.

- Изгубили смо друга и истинског присталицу јачања руско-српског братства. Баш таквог ћемо памтити Мирослава Лазанског - написао је Лавров.

- Молим Вас да примите моје најдубље саучешће због овог ненадокнадивог губитка, као и да пренесете речи саосећања родбили и најближима Мирослава Лазанског - додаје се у телеграму.

Лазански је од 2019.године обављао дужност амбасадора Србије у Русији.

Шта Русија и Кина треба да објасне Америци? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА