Најновије

ИГОР СТРЕЛКОВ: Рат са Украјином је неизбежан – Тако је предвиђено и то се мора догодити

Како је у разговору на каналу Андреја Караулова приметио војни и политички експерт Игор Стрелков, врши се пребацивање руских трупа на границе према Украјини.

Игор Стрелков (Фото: РИА)


Украјина покушава да концентрише своје снаге на областима где се појављују руске трупе. Али руске трупе, генерално, никуда нису отишле, од 2014. су распоређени дуж границе у одбрамбеном облику.

У Донбасу се војна групација стално јача, а сада се тешка техника повлачи ближе фронту.

Према Игору Стрелкову, ствари се неумитно крећу ка неизбежном рату. Али колико ће се то брзо догодити и да ли ће неко зауставити овај процес, још је немогуће рећи.

Према речима Стрелкова, ако Украјина крене у офанзиву, Донбас сам неће издржати ни три дана. Стога смо, након одмеравања свих претњи, одлучили да је ова опција неприхватљива. Јер хтели то или не, морате се припремити за заштиту руског говорног становништва.

Игор Стрелков сматра да је рат почео да постаје неизбежан од 2014. године.

Можда се последња шанса за миран развој догодила 2015. године, пред улаз у Сирију, када су војне трупе тамо отишле. Када су се надали да ће се моћи мирно договорити, да се Донбас размени за Крим.

По његовом мишљењу, војни врх Украјине је у ћорсокаку и не може да изађе из њега без рата.

Западни партнери, посебно САД, спремни су да у сваком тренутку гурну Украјину у рат, без обзира на то како се он заврши.

Такође је приметио долазак америчких бродова у Црно море. Можда неће директно учествовати у непријатељствима, али руска војска не може игнорисати ову потенцијалну претњу.

Ово је режија за улазак Русије у рат а онда следи светски рат. Да у светски рат уђу против Русије која је тренутно војна сила број један и то убедљиво могу само људи који немају везе са реалношћу.

Заборавили су шта је Путин неколико пута напоменуо да се више никакав рат неће водити на руској територији и да ће у ту сврху бити употребљено и нуклеарно оружје.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА