Најновије

АНАЛИЗА ИЗРАЕЛСКОГ БЕЗБЕДЊАКА: Oво би могло натерати САД да задрхте

Главна претња Сједињеним Америчким Државама, која би могла да поткопа њену позицију на међународној сцени, као и да доведе до велике кризе унутар земље, јесте сценарио по којем би председник Џозеф Бајден превремено одступио.

Џозеф Бајден (Фото: Flickr)

Познати израелски политички експерт, бивши шеф тајне службе Натив, Јаков Кедми, дошао је до овог закључка након анализе унутрашње политичке ситуације у Вашингтону.

Уживо на ТВ каналу „Русија – 2“ Кедми је сугерисао како би се ситуација у САД могла променити, а такође је објаснио шта би тачно натерало земљу да задрхти.

Јаков Кедми је пре свега скренуо пажњу на чињеницу да се сви дипломатски и политички успеси Сједињених Америчких Држава везују управо за председника Џозефа Бајдена, будући да је реч о јединој особи у администрацији Беле куће која је способна да решава глобалне проблеме, као и преговарање са осталим учесницима у међународним односима.

Дакле, према мишљењу политиколога, Џозеф Бајден је, упркос годинама, професионални политичар кога ће тешко заменити било ко на месту председника државе. Међутим, ако амерички лидер ипак поднесе оставку пре рока, то ће постати права трагедија од које ће САД задрхтати.

„Шта је данас највећа претња Сједињеним Државама? Зашто се читаве Сједињене Државе стрепе ако се, не дај Боже, ово деси? Ако, не дај Боже, из здравствених разлога не буде у стању да обавља председничке дужности, то ће бити највећа катастрофа за САД.

Сви Американци, сви политичари се плаше овога, јер ће тада заиста бити ужаса. Председница Камала (Харис) је највећа претња Сједињеним Државама, а то кажу и сами Американци“, објаснио је политиколог.

Кедми је истакао да ће евентуална одлука Џозефа Бајдена да напусти председничку функцију пре рока одиграти окрутну шалу са Сједињеним Државама, јер ће земља изгубити јединог дипломату способног да решава међународне проблеме, као и да преговара са ривалима Вашингтона у међународној арени.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА