Најновије

ИНСПЕКТОР ВУЛИН... Саслушано 50 људи у вези прислушкивања породице Вучић, а она је одбила полиграф!

Бивша државна секретарка МУП Дијана Хркаловић, некадашњи начелник Службе за специјалне истражне методе (ССИМ) Управе криминалистичке полиције (УКП) Дејан Миленковић, познатији као Багзи, Срећко Лазић, некадашњи заменик начелника УКП... Ово је само део од скоро 50 људи који су, како сазнају "Новости", саслушани у предистрази нелегалног прислушкивања председника Србије Александра Вучића и чланова његове породице!

Министар полиције Александар Вулин (фото: Јутјуб)

Према информацијама Новости, опсежна и детаљна истрага о томе ко је, по чијем налогу и са којим циљем шпијунирао шефа државе приводи се крају, а већ су прикупљени бројни докази да су шеф државе и чланови његове породице били под незаконитим "мерама".

Како се наводи у саопштењу МУП, обавештења примљена од лица за које се основано сумња да су повезани са случајем прислушкивања председника Вучића и чланова његове породице достављена су на даљу надлежност Тужилаштву за организовани криминал, а у складу са Законом о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције. Министар Александар Вулин је изјавио да је о досадашњим резултатима предистражног поступка детаљно упознао председника.

Према сазнањима "Новости" у ову предистрагу била је укључена и Безбедносно-информативна агенција (БИА). Средином прошле недеље испитана је Дијана Хркаловић, која је из МУП Србије отишла јуна 2019.

Одбила полиграф

Бивша државна секретарка МУП Србије Дијана Хркаловић одбила је полиграфско тестирање у случају прислушкивања председника Србије Александра Вучића и чланова његове породице.

Она је испитана први пут 13. јануара, а данас је требало да се обави допунско саслушање по захтеву Тужилаштва за организовани криминал (ТОК), које води предистрагу.

Хркаловићева је претходно пристала на "детектор лажи", али је потом променила одлуку буквално у последњи час.

Извори листа преносе да је Хркаловићева, поред полиграфа, одбила да одговара и на додатна питања бивших колега.

А Вучић је честитао Бајдену, а у вези посете 2016. Београду рекао му је нешто што можете прочитате ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА