Најновије

СЕКЛИ ГА НОЖЕМ, НОКАУТИРАО СУДИЈУ, ПУКЛА МУ ЈЕ РУКA: Српска тробојка, Ђурђевдан и Хрват! Луђу причу одавно нисте прочитали!

Невероватну, праву филмску причу има Властислав Чепо, ММА борац, који у октагон улази огрнут српком тробојком уз "Ђурђевдан".

Властислав Чепо (Фото: Јутјуб)

Рођен је у Новом Саду, са 12 се преселио у Словачку, фали му комад кости на шаци, секли су га ножем, разбијали флашу о главу… У ММА се тек пробија, тренира у "Американ Топ Тиму" у Загребу, вероватно најбољој сали у региону. У престоницу Хрватске се преселио због тренинга.

Нокаутирао судију, има више од 50 тетоважа

Има истетовиране симболе Словачке и Србије, на стомаку датум 24. 3. 1999, што је почетак НАТО бомбардовања.

- На телу имам више од 50 тетоважа… Истетовирао сам Мирка Филиповића и легендарни шорц са шаховницом. Тад се борио у К-1. Он ми је идол, двапут сам већ био код њега у дворани и било је као у сну. Мирко је чуо да имам тетоважу с његовим ликом и преко Анте Делије ме позвао на тренинг. Мислио сам да ме момци из клуба зезају, баш би мене Мирко тражио... На крају није била зезанција. Филиповић ми је дао хрпу савета и сви ће ми много помоћи - каже Чепо.

Одрастао је у Војводини, у Новом Саду. 

- Презиме Чепо долази из Херцеговине, деда је пореклом из Груда. Отац ми је рођен у Србији, мајка такође, али је Словакиња пореклом. У Војводини има много Мађара и Словака. С 12 година преселили смо се у Словачку, мака је желела да се преселимо, како би била ближе родбини. Живео сам у Банској Бистрици и Братислави, бавио се озбиљно фудбалом. Био сам голман, са својим клубом дошао из треће до прве словачке лиге у кадетском узрасту, играо сам до 17. године.

На крају каже да је схватио да фудбал није за њега.

- Није то било за мене, сметало ми кад само пет или шест играча даје све од себе. Онда примиш четири-пет комада, људи прочитају у новинама само резултат и коментаришу да је голман “рупа”, а ја сам можда на тој утакмици скинуо пар зицера. Зато се сад бавим индивидуалним спортом. Последњу утакмицу одиграо сам са 17, противничког играча у шеснаестерцу је срушио мој штопер, а судија је мени показао црвени картон. Чак је и мој саиграч судији рекао да је он направио прекршај, а не ја. Потпуно сам полудео, залетео се према њему, погодио сам га левим крошеом. Потом је улетео и помоћни судија, правио се мангуп, па сам и њега погодио. Добио сам трогодишњу суспензију, новчану казну платио је клуб, а одузети су нам и бодови - каже Чепо.

ММА је почео да тренира са 14 година, али се убрзо пребацио на бокс, јер су власници клуба завршили у затвору! Зато и сада воли "стенд-ап". У боксу је наступао под заставом Србије и има скор од шест победа и једног пораза.

Менаџер преварант

У боксу му се десило што, нажалост, нешто што није ретко. Менаџер је био преварант, који га је поткрадао, завршио је у дебелом финансијском минусу и остао заробљен.

- За раскид тог петогодишњег уговора морао бих да му дам  50.000 евра, па сам одлучио да се пребацим у ММА, у коме његов уговор не вреди -  каже Власто.

Наступа у велтер категорији, до 77 килограма, а седам година је био редар у ноћним клубовима.

- Викендима сам радио у ноћним клубовима, преко недеље смо чували казина, барове... Било је свега, често су ме нападали јер нисам велик па су мислили да сам слаб и да не знам да се бијем. Имао сам много повреда. Ево, пукла ми је рука, фали ми комад кости. На спарингу увек морам посебно да бандажирам ту руку, али немам времена да се оперишем, изгубио бих годину дана каријере. По руци су ме исекли ножем. Један ми је чак скоро одгризао прст. Једном су ми флашу разбили о главу. Имали смо ми и пиштољ, али стварно нисам желео никакве проблеме. Никад против мене није подигнута кривична пријава, а то је у овом послу реткост. Попију,надрогирају се и онда праве проблеме, најгора комбинација.

Схватио је да то није живот за њега, посветио се спорту, пронашао спонзора и почео да гради каријеру. Тренутно се такмичи у словачкој промоцији Октагон, где има четири победе и пораз. Сада се спрема у Загребу.

- Треба ићи корак по корак, али сад желим да се докажем у Октагону. Победити неколико борби па ићи на степеницу више. У Словачкој сам већ сад популаран, а још ништа нисам направио. Више од хиљаду људи из Словачке купило је мајице с мојим ликом. Та популарност ми годи, али тек сам на почетку каријере.

Како је Србин у Загребу "удавио" Хрвата погледајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА