Најновије

НАПРЕДЊАЦИ У ДЕФАНЗИВИ, ПЛАШЕ СЕ НАРОДА: Рио Тинто протеран и из Љига, следи битка за Горњи Милановац (МАПА)

Актуелни режим СНС показује све више знакoва слабости и повлачи се пред сваким протестом грађана. Последњи у низу примера је планина Рудник где је након општине Топола, Министарство рударства и енергетике Републике Србије изузело и општину Љиг од најављених геолошких истраживања племенитих и обојених метала која се повезују са Рио Тинтом.

Maпа истраживања (Фото: Здрава Србија)

Одлука о изузимању Љига коју је дала министар Зорана Михајловић дошла је само неколико дана након протеста грађана на Руднику.

Министарство рударства и енергетике Републике Србије, а по овлашћењу министарке и захтева привредног друштва “Дунав минералс” д.о.о из Београда, умањило је одобрен истражни простор за извођење геолошких истраживања племенитих и обојених метала на локалитету “Рудник” са првобитних 83,94 км2 на 65,64км2, што представља умањење истражног поља за 18,30км2. Тим смањењем територија општине Топола и Љиг, која су првобитно обухваћена истраживањем, изузета су новим решењем.

Међутим, учесници протеста на Руднику кажу да неће зауставити своје активности док Министарство не откаже истраживања на територији читаве планине Рудник. Дозвола и даље важи за општину Горњи Милановац чија локална власт СНС се за сада не оглашава о апелима грађана да се најављена истраживања спрече.  

- Што се тиче централног дела Шумадије у њиховим плановима остао је само Горњи Милановац. То јесте реалан успех али недовољан. Тако да настављамо са протестима. Ми ћемо физички спречити било какве радове на Руднику. То они могу код своје куће да раде ако је имају и да дају шта желе, али код наше куће неће моћи. Позивам и представнике општине Горњи Милановац да се прикључе овој борби, ваљда им је преча њихова кућа и народ од страначке припадности. Велика борба нас још очекује, али ево Топола и Љиг су ослобођени Рио Тинта бар на три наредне године, а ваљда ће до тада и доћи ослобођење у целој земљи – каже за Правду Драган Јовановић председник странке Боља Србија.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА