Најновије

АБАЗОВИЋ СЕ ИЗВИЊАВА ЦЕТИЊАНИМА: ''Након 5. септембра остао горак укус''

Потпредседник црногорске владе задужен за координацију служби безбедности Дритан Абазовић извинио се у своје име грађанима Цетиња због догађаја на дан устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија и поручио да "Црна Гора није само Црква, нити само комите, нити само Црногорци, нити само Срби".

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Абазовић је у објави на фејсбук странице Грађанског покрета УРА, чији је лидер, написао да је након 5. септембра остао "горак укус" и да су, како је навео, "повређена осећања Цетињана".

"Жао ми је и извињавам се у своје име. Црна Гора није само Црква, нити само комите, нити само Црногорци, нити само Срби. Црна Гора смо сви заједно. Морамо изналазити решења и сачувати Црну Гору”, написао је Абазовић.

На Цетињу су током два дана, 4. и 5. септембра, одржани протести против устоличења митрополита црногорскко-приморског СПЦ Јоаникија у Цетињском манастиру, путеви су били блокирани барикадама од аутомобилских гума, које су у јеку демонстрација запаљене, камења, контејнера и аутомобила.

Учесници ових демонстрација, које је својим присуством на Цетињу подржао и председник Црне Горе Мило Ђукановић, онемогућили су да се устоличење, као искључиво црквена церемонија, одржи на уобичајени начин у присуству архијереја СПЦ, представника православних цркава у свету и верног народа.

Шта ФБИ спрема Милу Ђукановићу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА