Најновије

МИЛО РАСПИСАО ИЗБОРЕ: Црногорци у децембру излазе на биралишта!

Председник Црне Горе Мило Ђукановић донео је одлуку да се локални избори у Мојковцу, Петњици и Цетињу одрже 5. децембра 2021. године.

Мило Ђукановић. (Фото: Јутјуб)

- Расписујем изборе за одборнике у: Скупштини општине Мојковац, Скупштини општине Петњица и Скупштини Престонице Цетиње. Избори ће се одржати 5. децембра 2021. године - наводи се у одлуци Ђукановића, саопштено је из Службе за информисање председника Црне Горе.

У саопштењу се додаје да ова одлука ступа на снагу даном доношења, те да ће бити објављена у "Службеном листу Црне Горе" и у "Службеном листу Црне Горе - општински прописи".

СНП: Спречити Ђукановића да честим локалним изборима држи друштво у сталној тензији

Социјалистичка народна партија (СНП) Црне Горе саопштла је да "изражава забринутост због намере председника државе Мила Ђукановића да до 6. октобра распише локалне изборе у Мојковцу, Петњици и Цетињу, упркос томе што се већина партија на власти слаже да би изборе у овим општинама требало одржати наредне године заједно са осталих десет општина".

- Наиме, у скупштинској процедури се налази Предлог допуна Закона о локалној самоуправи, којим се предлаже да се мандат локалној власти у општинама Мојковац, Петњица, Цетиње, Улцињ и Беране продужи до пролећа, када би се одржали избори у 17 општина и евентуално у Тузима, ако би тамошњи локални парламент сам себи скратио мандат - истиче се у саопштењу СНП.

Абазовић се извињава цетињанима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Побједа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА