Најновије

МЕДОЈЕВИЋ: Кривокапић не може више да буде премијер, Абазовић се показало недоличним

Премијер Здравко Кривокапић није учествовао у преговорима Демократског фронта и Демократа о реконструкцији владе, рекао је данас председник ПзП и један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић и истакао да он више не може да буде премијер, али и да верује да ће УРА инсистирати на сарадњи са ДПС-ом и да ће тражити прелазну владу.

Небојша медојевић (Фото: јутјуб)

Медојевић је на конференцији за новинаре рекао да Демократски фронт указује на неодрживост ове владе за коју не постоји воља грађана.

То је слаба влада, казао је Медојевић и истакао да она не може да спроведе нужне реформе, имајући у виду да је, како је навео, "наш противник недемонтирана криминална организација коју треба угасити, а то је ДПС".

"Неки су се више бавили да угасе ДФ него да спроведу реформе грађана. Влада мора бити јака, а може бити ако је одговорна према грађанима. Ова влада је одговорна деловима Цркве и концерну Вијести. Влада је била лак плен за ДПС и није успела да их демонтира", рекао је Медојевић.

Подсетио је да је из ДФ раније најављено да договор треба да постигну ДФ и Демократе и додао да су се о овоме договорили још у октобру прошле године.

"Сада смо дошли у ситуацију да, видели сте на Цетињу, влада не функционише. Коначно су колеге из Демократске ЦГ схватиле да је држава у опасности од бившег режима. Радило се прошле године да се влада формира као кружни ток око ДФ-а", навео је Медојевић.

Нова влада, додао је, треба да буде од постојеће већине плус мањинске партије, а компромис је да се иде у реконструкцију владе у којој Кривокапић не би био премијер.

"Демократе су направиле огроман компромис и више не стоје иза ове експертске владе. Понашање Абазовића се показало недоличним. Рејтинг ДФ-а расте иако сви покушавају да га сруше", навео је Медојевић, пренео је портал подгоричког Дана.

Шта је Мило Ђукановић рекао у Загребу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА