Најновије

СКАНДАЛОЗНО НАРЕЂЕЊЕ ЦРНОГОРСКОЈ ПОЛИЦИЈИ: Снаге реда требале да упадну у Цетињски манастир на дан устоличења

Основно државно тужилаштво (ОДТ) на Цетињу није захтевало претрес Цетињског манастира, али је, уочи устоличења митрополита црногорско-приморског, Управи полиције било ургентно наложено да оперативним проверама утврди да ли у манастиру има наоружаних људи, изјавио је за "Побједу" руководилац ОДТ Душко Милановић.

Устоличење (Фото: Јутјуб)

- Истог дана (4.септембра) је наложено Управи полиције - Одељењу безбедности Цетиње да оперативним проверама на терену утврде да ли у Цетињском манастиру има лица која поседују ватрено оружје или друга средства подобна за извршење тешких кривичних дела и ургирано је за хитно поступање по том захтеву - наводи се у одговору Милановића на упит подгоричког листа.

Он није прецизирао да ли је Управа полиције - Одељење безбедности Цетиње поступила по налогу Тужилаштва и какве су оперативне мере предузете.

Из ОДТ је саопштено да је поводом новинарских чланака о наоружаним особама у Манастиру од 4. септембра формиран предмет.

На Цетињу је 5. септембра, током устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија, дошло до сукоба противника његовог устоличења у Цетињском манастиру са полицијом.

Вучић преко Северине напао патријарха Порфирија јер је издао њега и Мила у ЦГ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА