Најновије

САУДИЈЦИ ХТЕЛИ ДА САКРИЈУ ВЕЛИКУ БРУКУ, САТЕЛИТСКИ СНИМАК СВЕ ОТКРИО: Хути су их демолирали у Џизану! (ФОТО/ВИДЕО)

Нови сателитски снимци потврдили су да је логор саудијске војске у Џизану претрпео велику материјалну штету током ракетног удара 20. октобра који су извели Хути (Ансаралах).

Напад Хута. (Фото: Јутјуб)

Јеменска група је лансирала пет балистичких пројектила неидентификованог типа на камп који се налази на југу Саудијске Арабије. Само једну од ракета пресрела је противваздушна одбрана коалиције предвођена Саудијском Арабијом.

Недавно објављени сателитски снимци открили су да је један од хангара у зони слетања хеликоптера, где се обично налази неколико јуришних хеликоптера АХ-64 "Апач", добио директан погодак. Такође је погођен комплекс зграда у срцу базе. Неколико мањих трагова паљевине могу се видети широм базе.

Хути тврде да је више од 35 саудијских припадника војске, укључујући официре и пилоте, убијено или рањено у удару балистичких ракета великих размера. Међутим, медијски извори наводе да је у нападу погинуло 18 припадника војске. Идентификовано је само шесторо жртава.

Коалиција предвођена Саудијском Арабијом одговорила је на смртоносни напад изводећи серију ваздушних напада на јеменску престоницу Сану, коју држе Хути. У ваздушним нападима погинуо је један цивил, а рањена су још три. Хути су појачали своје ракетне и нападе дроновима на Саудијску Арабију после недавног повлачења америчких система противваздушне одбране из Краљевине.

Срби на КиМ суочени с новим претњама Приштине која најављује јачање тзв. војске Косова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА