Најновије

Србија облепљена плакатима са поруком против промене Устава: Одбрани Устав! Одбрани Србију! (ФОТО)

Многе политичке партије декларативно су се изјасниле да су против промене Устава и позвале грађане Србије да 16. јануара заокруже "НЕ" на гласачком листићу, али једина која је покренула и уличну кампању је Српска Десница.

У преко 40 градова и општина у Србији Српска Десница је синоћ извела акцију лепљења плаката, налепница и поделе летака са порукама против промене Устава.

Слоган кампање Српске Деснице је “Одбрани државу! Одбрани Правду! Одбрани Устав! Одбрани Србију! 16. јануара изађи на референдум и заокружи НЕ!”.

Лидер Српске Деснице већ је више пута јавно, у медијским гостовањима, критиковао предлог за промену Устава наводећи да је реч о притиску споља који се врши на Србију. Вацић је апеловао на људе да изађу у што већем броју и заокруже “НЕ”.

- Ништа што нам намеће Европа није добро за Србију и њене грађане па ни предложене промене Устава. Власт и проевропска опозиција желе да овај референдум успе, први су га расписали, а други позивају на бојкот како би воља Брисела била наметнута Србима са малим бројем гласова. Зато Србија мора масовно изаћи 16. јануара на референдум и заокружити “не” – поручује Миша Вацић, председник Српске Деснице.

Он је посебно осудио партије које позивају на бојкот тврдећи да оне помажу СНС-у да лакше спроведе налоге из Брисела и Вашингтона.

- Занимљиво је да све проевропске партије и тзв. лидер опозиције Драган Ђилас позивају на бојкот на референдуму за који се не захтева 50 посто излазности. Ђилас је тиме поручио напредњацима, извршите шта су вам рекли наши заједнички шефови, а ја вас нећу ометати. Страшно је што су на позиве за бојкот насели и многи родољуби. Једини начин да зауставимо напредњаке и Ђиласа је изаћи на референдум и заокружити “НЕ!” – рекао је Вацић.

Извор: пРАВДА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА