Најновије

Добројутарње викенд ђаконије: Неодољиве путер погачице по старинском рецепту

Укусно и као душа мекано пециво је идеалан оброк за недељно јутро...

Ове недеље вам доносимо рецепт за мекане и сочне путер погачице. Истина је да се не спремају баш толико брзо и једноставно, али - вреди се помучити.

Састојци: 500г меког брашна, 125г маслаца (собне температуре), 70г киселе павлаке, 2 жуманцета, 25г квасца, 1 касичица шећера, 1 касичица брашна, со, 150мл воде 

За премазивање и посипање: јаје, сусам, лан или ким 

Припрема: У ванглицу за мешење сједините млаку воду, измрвљени квасац, кашичицу шећера и брашна. Добро измешајте и оставите на топлом да надође (око 10 минута). Сипајте половину просејаног брашна у надошао квасац. Додајте жуманца, омекшали путер, павлаку, со и промешајте. Постепено додајте преостало брашно, по потреби уз непрестано мешење док се не добије глатко тесто. Тесто оставите покривено, да надодје (око 60 минута).

Надошло тесто истањите помоћу оклагије на дебљину од 1 цм, модлом за крофне или чашом већег прецника вадите погачице. Плех обложите папиром за печење, преко поређаје погачице. Премжите их умућеним јајетом и поспите сусамом, ланом или кимом. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц док не порумене.

Печене и вруће погачице испрскајте водом и прекријте крпом или фолијом и оставите пар минута да се напаре, како би додатно омекшале. 

Извор: Правда 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА