Најновије

"СТРАНЕ БАНКЕ НАМ ДЕРУ КОЖУ": Двери-ДСС упоредили НБС са мењачницом и обећали решење "швајцарца"

БЕОГРАД - Коалиција Двери-ДСС ће након избора, ако буде вршила власт, донети Закон о конверзији кредита индексираних у швајцарским францима у кредите индексиране у еврима по паритету који је важио на дан када су кредити одобрени, најавила је ова коалиција на данашњој ванредној конференцији за новинаре коју су ове странке одржале испред Владе Србије заједно са представницима Удружења банкарских клијената Ефектива.

Бошко Обрадовић и Санда Рашковић Ивић (фото: Јутјуб принтскрин)

Председник Двери, Бошко Обрадовић и председница ДСС-а, Санда Рашковић Ивић, су у име Коалиције потписали и Декларацију, којом се обавезују да поступе по овом плану.  Директор Инфо службе Двери, Југослав Кипријановић, рекао је медијима, да је данашњи скуп организован испред зграде Владе, јер већ десетину дана Удружење Ефектива кампује и протествује због нерешавања проблема задужења грађана у швајцарским францима.
Председник Удружења Ефектива, Дејан Гавриловић, захвалио се коалицији Двери-ДСС, јер је показала интересовање за проблем 20.000 породица у Србији. Проблем који нико не решава осам година. 
- Дакле, овај проблем је решен свугде у региону, једино се код нас још увек не решава. Ми очекујемо да ће овај проблем бити решен у наредном периоду, као што је решен у земљама региона - рекао је Гавриловић.
Председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић, нагласила је да је 20 хиљада породица у Србији у ризику да падне у дужничко ропство и да буде истерано из својих домова, јер не могу да плаћају рате, јер су се задужили у швајцарским францима.
- Народна банка Србије, која сада више личи на мењачницу него на Народну банку, ништа није учинила да им реши проблем. Ова коалиција има предлог и решење за овај проблем, а то је да се изврши конверзија кредита индексираних у швајцарским францима у кредите индексиране у еврима по паритету који је важио на дан када су кредити одобрени – закључила је председница ДСС-а.
Председник Двери, Бошко Обрадовић, поновио је да коалиција Двери-ДСС у потпуности подржава рад и захтеве Удружења банкарских клијената Ефектива, који се, како је рекао "заиста мукотрпно боре да открију комплетну истину о највећој пљачки грађана Србије, које данас чине стране банке, са највећим каматним стопама у читавој европи, које практично деру кожу са леђа грађана Србије". - Ми данашњом подршком желимо да пошаљемо поруку и свима који имају било које друге кредите и имају проблем са банкама данас. Ми већ данас потписујемо декларацију коју ћемо одмах спровести у дело када дођемо на власт и посебно ћемо се потрудити да све кредите који су узети у страним валутама конвертујемо у динарске кредите - казао је он. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА