Најновије

ВУЧИЋ: Не мешамо се у унутрашње ствари БиХ и РС

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је ноторна лаж да је Србија упутила полицију у Бањалуку поводом хапшења Давора Драгичевића, те истакао да Србија прати догађаје у Бањалуци, али да нема намеру да се меша у унутрашње ствари БиХ и РС.

Александар Вучић (Фото: Сајт председника Србије)

"Нико то од нас није тражио, нити се ми мешамо у унутрашње послове других земаља или ентитета. Не мешамо се у послове БиХ, још мање у унутрашње ствари РС унутар БиХ", поручио је Вучић у изјави новинарима, на питање о медијским наводима да су српски специјалци били у Бањалуци током протеста.

Пренео је да Србија прати догађаје у Бањалуци и да жели да се све заврши мирно, као и да верује да такву свест имају и надлежне институције у РС.

"Све друго би било наше брутално мешање у ствари у које не смемо да се мешамо. Видели сте како се неки политичари одавде брутално мешају. Упитао бих их: 'је л' бисте волели да тако неко чини у нашој земљи? Хоћете да поставимо сутра гвоздену завесу на Дрини, као што је Милошевић Караџићу?'", рекао је он.

Ми да уводимо санкције и постављамо нове границе на Дрини, тај филм нећете гледати, закључио је Вучић.

Рекао је да безобразлук и безобзирност појединих политичара у нашој земљи, којима је, каже, једини смисао да краду паре, који измишљају и обмањују јавност где год стигну, не може да заустави.

"Лаж за лажи, седам пута да се обраћам, ни тада не бих стигао да одговорим на половину неистина. Ваљда је такво време", приметио је Вучић.

Он је пренео да га је бивши председник Француске Никола Саркози недавно у Абу Дабију упитао како мисле да постоји било где у Европи и западном свету лидер, јер тај човек има само један профил, своје тело, глас и мозак, а многи, па и у Србији, каже Вучић, мисле да су паметнији и да све боље знају, па још уз то имају 20 до 30 профила лажних и стварних.

"Како мислите да добијете ту битку? Моје је да кажем грађанима да све што чују три или четири пута провере", нагласио је Вучић додајући да се чуди како је некоме овако нешто могло да падне на памет.

На питање да се исто у Србији дешава као у Бањалуци што је јуче био случај да ли би полиција исто поступила, Вучић је рекао да би било нефер да одговара на тај начин.

"Гледао сам слике из Француске у време ових протеста и могу да мислим како би изгледало и сам не бих могао да поднесем да неко не почини насиље, а један је однос према онима који су чинили насиље а други према онима који нису", рекао је Вучић.

Како каже, тешко му је када види оне који нису починили насиље са толико крвавих глава и другим повредама.

"То је за мене незамисливо. Ми у Србији немамо рекације полиције ни на протесте, ни на било шта друго. Ужасно је тешко говорити о родитељима који су изгубили дете. Био бих веома пажљив и разговарао са њима, и трудим се да тако радим и овде око свега", навео је Вучић.

Тако ће држава, додао је, учинити све да се пронађу и налагодавци напада на новинаре у Србији и реше ти случајеви.

Вучић је говорећи о паљењу куће новинара у Врчину казао да је још раније рекао да је држава близу да похапси починиоце и да је то и урађено.

Он је поручио да је Србија правна држава и да тако и фуникционише свидело се то неком или не.

Нагласио је да је веома важно да се правни систем у Србији поштује, али да му смета лицемерје дела међународне заједнице, на пример, када то неко може да ради тамо где му се то свиђа, од Црне Горе до Македоније.

"Усталите своје принципе, код мене су сви принципи исти", поручио је Вучић.

Он је приметио да су поједини новинари себи дали за право да квалификују кривично дело и буду у улози и судије и тужиоца, што му као правнику веома смета.

Вучић је нагласио да је то посао надлежних државних органа и да он верује у самостално и независно судство и правосуђе, и поред тога што су Ђилас, Тадић и други поставили све актуелне судије, када су спровели неуспешну реформу правосуђа.

"Починиоци кривичног дела биће ухваћени, а надлежни органи треба да раде даље свој посао. Неки изгледа тугују што су починиоци ухваћени и хтели би да нападају владу и мене", навео је Вучић.

Како се гаси Нишки аеродром, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Протест у Бањалуци

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА