Најновије

''ХУМАНИТАРЦИ'' ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ ПАЛИ У РУСИЈИ! ФСБ затвара круг (ВИДЕО)

На територији Краснодарског краја, Републике Дагестан и Републике Адигеја, припадници ФСБ-а зауставили су деловање тајне ћелије која је контролисана из Сирије и која је прикупљала и слала новчана средства за терористе Исламске државе.

ФСБ (Фото: ФСБ)

Према саопштењу прес-службе ФСБ-а, по налогу изасланика ИД, чланови радикалне ћелије под девизом милосрђа организовали су прикупљање и трансфер средстава како би осигурали своје везе у Сиријској Арапској Републици.

Током акције, пронађени су  документована шема и механизам за финансирање припадника терористичке организације у укупном износу већем од 10 милиона рубаља (око 132.000 евра – прим. ред.)

На основу резултата оперативних истражних радњи покренута су три кривична поступка по чл. 205.1 Кривичног законика Руске Федерације (помоћ терористичким активностима).

У оквиру истраге, тројица осумњичених су притворена и ухапшена судском одлуком. Приликом претреса у месту пребивалишта ухапшених “доброчинитеља”, одузета су средства комуникације, инструменти плаћања и фискалне провере којима се потврђује њихова криминална активност.

Током испитивања, ухапшени су признали почињене злочине.

Како Трамп ради за ФСБ, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА