Најновије

"СВИ ЗАБОРАВЉАЈУ ДА СУ МУСЛИМАНИ КЛАЛИ СРБЕ": Лазански растурио Хаг, па проговорио о Сребреници! (ВИДЕО)

Постојање Механизма за кривичне судове у Хагу као и њихово деловање да није трагично било би смешно, функционишу искључиво са тежњом да се кроз рад овог трибунала оправдају нечији политички потези, рекао је за Ново јутро телевизије Пинк, коментатор "Политике" Мирослав Лазански.

Лазански (Фото: Јутјуб)

Лазански је коментаришући пресуду Механизма за кривичне судове у Хагу Радовану Караџићу, рекао да уколико погледамо трошкове овог трибунала и ко их покрива, можемо да видимо и ко је режирао све ово.

- Пресуда Радовану Караџићу је искључиво политичка пресуда, јер многи докази нису узети ни у разматрање. То има врло чудних формулација, неке тачке оптужнице се преклапају – рекао је Лазански.

Коментаришући хапшење Радована Караџића и Ратка Младића, рекао је да сви који су учествовали у томе морају да се покрију ушима.

- Зна се јако добро ко је њих хапсио. Сад сви ти који су учествовали у томе нека се покрију ушима. Хашки суд званично претендује да успостави правду, али нажалост ово није пут ка помирењу, док год истина не буде саопштена. Највећи злочин свих злочина је било уништење Југославије. Не можеш да натераш три нације у БиХ да живе заједно уколико нису хтели да живе у оквиру Југославије – тврди Лазански.

Како каже, нико не спомиње једну врло битну чињеницу, а то је да је Сребреница била заштићена зона под покровитељством УН, а у таквој зони не сме да буде ни оружја нити било какве војне формације, а да је тамо била цела муслиманска дивизија која је вршила покоље по оклоним српски селима.

- Не улазим у то колико је у тој зони вршено злочина према српском становништву. За Сребреницу и места око ње немате никога које оптужен. Питамо се где је ту сада правда и помирење. Добијамо поруку да су Срби главни кривци за рат. И уколико су они то хтели да поруче, ту не може доћи до помирења – рекао је Лазански.

Како каже, ова пресуда је ударац по Србима као нацији. Лазански је коментаришући изјаву Стипе Месића о пресуди Радовану Караџићу рекао да је то није ништа чудно и да такве изјаве и личности не може озбиљно да разуме.

- Сваки суд после било ког рата је такорећи суд победника. Америка је довела до Дејтона, она финансира Хашки трибунал и сада имамо Механизам хашког трибунала. Да није трагично било би смешно. Ту је такође присутна тежња да се кроз рад овог Трибунала оправдају нечији политички потези – сматра Лазански.

Коментаришући актуелна дешавања на Косову и Метохији и заједничке војне вежбе војске Албаније и такозване војске Косова на територији КиМ, и рекао да га занима формални предуслов уласка албанске војске под изговором некакве вежбе.

- Када сам пре неколико година разговарао са командантом КФОР-а, он ми је рекао да ни једна страна војна сила не може ући на Косово без његовог одобрења. Питао бих садашњег команданта да ли је и када дао дозволу за овај улазак. Под којом врстом изговора су ушли и ко им је дао дозволу – рекао је Лазански.

Он је истакао да је ово један од начина продубљивања и корак ближе настојању да формирају Велику Албанију.

- Првог јануара смо имали брисање границе, имамо јединствен културолошки простор, нема сметњи за заједничку дипломатију, и сада долазак албанске регуларне војне јединице, а да КФОР не реагује на то - изјавио је Лазански.

Дејан Берић одликован на Криму, послао снажну поруку српским и руским патриотама! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА