Најновије

УДРУЖУЈУ СЕ СТАМАТОВИЋ, ШАПИЋ И ПАРОВИЋ?! Формирају нову коалицију, а ево и какву

Преговори о формирању "десног блока" који би наступио на наредним изборима су у току, тврде извори с политичке сцене Србије.

Стаматовић, Шапић и Паровић (Фото: Јутјуб)

Они истичу да постоји могућност да се на истој изборној листи нађу партије и покрети као што су Демократска странка Србије, Српски патриотски савез који предводи Александар Шапић, Здрава Србија, чији је лидер Милан Стаматовић, Народни слободарски покрет, на чијем челу је Мирослав Паровић и још неке организације.

- Таква групација би, верује се, имала велике шансе да пређе цензус на следећим изборима и на тај начин би у Скупштини противници лидеру Двери Бошку Обрадовићу постали његови бивши сарадници, попут Паровића и Владана Глишића, а ако Савез за Србију, чија чланица су и Двери, одлучи да бојкотује то гласање, онда би представници новог десног савеза заузели места у парламенту која тренутно припадају Обрадовићевој странци - наводе неименовани извори.

У појединим политичким организацијама које се помињу као могуће “савезнице” на наредним изборима незванично наводе да “постоји комуникација јер у свим поменутим странкама и покретима има доста људи који се познају и који су и раније сарађивали”. Ипак, поједини напомињу да ће ситуација око могуће коалиције “бити јаснија тек на јесен”.

Мирослав Паровић, председник Народног слободарског покрета, каже да је познато да је он “велики заговорник програмски и идеолошки кохерентних коалиција јер мислим да се само тако у Србију може вратити преко потребни политички плурализам и срушити ова накарадна референдумска атмосфера која само погодује политичким протувама, било да су уз власт или опозицију”.

– У том смислу, коалиција о којој говорите била би најмање неприродна, али избори су далеко, тако да су и коалиције далеко. Пред Србијом је тешка одлука око Космета и то ће на крају одредити и тему избора и начин учешћа на њима - наводи Паровић.

Позиција Милана Стаматовића није јасна, будући да је он оснивач Савеза за Србију, али да се већ дуже време не оглашава у том својству, нити даје изјаве за јавност о томе да ли је и даље у овој опозиционој групацији.

“Конкретан договор ни близу”

Александар Шапић је казао да би “било неозбиљно да искључим коалициону сарадњу са ДСС, јер имамо добар однос”. Ипак, он је напоменуо да “конкретан договор још није близу, јер нису близу ни избори”. Милош Јовановић, председник ДСС, рекао је прошлог месеца да не зна ли да постоји могућност да ДСС и СПАС наступе на истој изборној листи, али је нагласио да се недавно поново срео са Шапићем и да је разговор био “освежавајући”.

Парламент расправљао о срамном документу Приштине. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА